lauantai 8. helmikuuta 2014

Pikkulaskiainen

Teksti on kirjoitettu pilke silmäkulmassa ilman tahtoa loukata ketään.

Mäkeä en saanut näkökenttään koko torstain aikana, mutta kultamerkin arvoisesti sentään nostin kuppia ja riehuin humalaisena ympäri Turkkusen katuja. Kai ihmisarvoni kasvoi juuri potenssiin kuusikymmentäseitsemän? Toriltahan se kaikki lähti. Humaltuneen opiskelijan röyhkeydellä kiilasin VIP-lippu kourassa pari tuntisiksi venyneiden lipunvaihtopisteiden jonojen ohi. Pysykää te kuolevaiset ruodussa siellä, teille riittää kyllä tilaa, kunhan ykkösluokka on ensin nostettu kunnon humalaputkeen! Ehditte kyllä jonottamaan baareihin, joissa vittuuntunut henkiläkunta kyllä palvelee teitä ilolla. Tilaa riittä kaikille! Paitsi hups, eihän sitä tilaa ollutkaan. Humalaisten tulevaisuuden toivojen huojuva jono mutkitteli myöhemmin illalla Börsin ovelta ympäri Turun katuja tunti toisensa perään, koska valtavan baarikompleksin vetokyky olikin rajallinen, mikä ilmeisesti yllätti järjestäjät. Jos myymme 4000 lippua ja baariin mahtuu 3000? Hmmmmm. No problem! Ykkösluokka bailaa ja kolmosluokka jonottaa, kunnes koko laiva uppoaa ja jonottajat kääntyvät kannoillaan kotia kohti itkemään sarkastisesti somen maailmaan. Tämä on sitä hyvää mainosta iloiselle opiskelijatapahtumalle! :)


                     

Korjataan nyt heti alkuun, että minä en ohitellut ketään. Enkä kyllä riehunutkaan Turun yössä. Lipun vaihto rannekkeisiin tapahtui sujuvasti (:D) keskeisellä kauppatorilla, jonne varmasti kaikki innostuneet ulkopaikkakuntalaiset kisaturistitkin löysivät nauttimaan jonottamisen iloista. Mutta eipä paljon haitannut! Etukäteen ostetuilla käteislipuilla jonot sai loikkia ohi ihan luvallisesti ja aikaa säästyi asiaan eli etanolijuomista nautiskeluun, joten allekirjoittaneen seurueen baarikierros pääsi alkamaan aivan aikataulussa ilman ylimääräisiä kiukutuksia, joita monen tunnin jonossa seisoskelu ehkä kenties olisi saattanut aiheuttaa. Kaikki myötätunto lippunsa netistä ostaneille, joita joukossa varmasti oli enemmistö. Erityistervehdys muualta Suomesta Turkuun raahautuneille: tulkaa toki uudestaan!
          

Raha vaihtaa omistajaa, kurkut kostuvat, ilta etenee ja promillet veressä kasvavat. Kunnon pöhnässä on hyvä siirtyä seuraavaan jonoon: rastipassin vaihto haalarimerkkiin. Taas onnistuin luikkimaan ilman jonossa kellumista. Kiitän omaa kurssiani, joka pelasti minut kahteen kertaan illan aikana ylimääräiseltä jonottamiselta. Lippujonossa pojat vinkkasivat, että paperilipulla saa VIP-kohtelun ja illalla kaveri ohjasti minut vaihtamaan passiani tyhjään jonoon, jonka olemassaoloa kukaan ei vain ollut huomannut. Merkki kouraan ja snägärijonoon! Jeah! Kultajuhlat alkakoon!
                    

Börssin ovella astuttiin sotatantereelle. Ajoissa paikalle valumalla me pääsimme sisään helposti. En siis täysin osaa ymmärtää kanssatoverieni tuskaa, mutta yritän parhaani: Lippu maksaa 14 euroa!! Sillä saat monen tunnin jonon jälkeen rannekkeen, jolla saat ostaa yhäkin opiskelijalle kallista veteen laimennettua viinaa baareista, joiden työntekijät näyttävät nielleen korillisen sitruunoita ennen työvuoroon marssimista. No mutta onhan meillä ne jatkot.... Paitsi, että kun ei ollut. Väki, joka sisään pääsi luovutti aika ajoissa, koska baari oli aivan tukossa. Samaan aikaan ulkona seisoi lipusta maksaneita opiskelijarukkia, joilla ei ollut toivoakaan päästä sisään nauttimaan Cascadasta. Jollakin on yhteenlasku mennyt pieleen, kun pohdittiin lippujen määrää suhteessa baarin kapasiteettiin.

Kaikesta tapahtuneen kauheudesta huolimatta olen itse vain pikkuruisen näreissäni, lähinnä tuttujen puolesta. Henkeen ja vereen on vaikea loukkaantua, kun itsellä ilta sujui loistavasti. Mahtava meininki vanhojen ja uusien koulukavereiden kanssa, tipaton saatiin tyylillä kumoon ja kaikin puolin kaikki vain natsasi! Toivottavasti ensi vuonna Pikkulaskiainen oivaltaa kasvaneensa ulos lapsenkengistä kunnon miehisiin saappaisiin. Ne saappaat vaativat täytteekseen paljon järjestäjiä pyörittämään eri vaihtopisteitä ja nohevampaa jatkosuunnittelua, että ensi vuonna mahdollisimman moni voisi sanoa iltansa olleen helmi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti