sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Än-yy-tee-NYT!!

Vappu 2014 korkattiin virallisesti perjantaina! Tästä eteenpäin vain kiihdytetään kohti keskiviikkoa :) Mutta eniveis, vappukorkki poksahti auki viime vuodesta tutussa AMK:n järkkäämässä Kupittaan vapussa, joka järkättiin tänäkin vuonna, mutta hiukan muokatuilla meiningeillä. Viime keväänä tapahtuma järjestettiin täysin ulkosalla, mutta nyt perjantaina häppeningit alkoivat ulkona vapaalla pikniköinnillä ja jatkuivat Kupittaan tiedepuiston Biocityssä stand-uppilla ja Solosen & Kososen keikalla. Alkuun innostuin, että jee eipä palella ainakaan, mutta hymyni hiukan hyytyi, kun biocityssä ovella odottivat jämyt järkkärit, jotka ohjasivat jokaisen liikkuvan olennon kohti kolmen euron narikkaa. Joo, tiedän, että kyse on säälittävästä pikkusummasta, mutta silti kiukutti. Olin tulossa paikalle ilmaistapahtumaan ihan vain siitä riemusta, että kun ei kerran mitään maksa niin samapa se on käydä tutustumassa vähän vieraampaankin yhtyeeseen ja katsella vaikka viisi minuuttia ja poistua, jos ei touhu nappaakaan. Nyt viiden minuutin testistä jääkin kolme euroa miinukselle. Periaatteesta poistuimme rakennuksesta ja purimme ahdistuksen sillä ainoalla tavalla, jolla opiskelija osaa käsitellä tunteitaan: juomalla halpissiidereitämme.

                            


Onneksi epätoivoinen opiskelija keinot keksii ja saimme laukkumme ja takkimme talteen kaverin autoon. Sitä mielihyvän määrää, kun marssimme laukuttomina ohi järkkäreiden lavan eteen (Olen hölmö, mutta tuntui hyvältä!) Surullista kyllä joko narikka oli säikäyttänyt kaikki muutkin opiskelijarukat pois tai tapahtumaa oli markkinoitu huonosti tai Solonen&Kosola oli kuitenkin liian UG-veto pääesiintyjäksi, mutta paikalla oli todella vähän ihmisiä, ainakin jos oli ollut paikalla viime vuonna ja tiesi, miten paljon Haloo Helsinki veti silloin paikalle populaa. Mutta onneksi yleisön vähäisyys ei lannistanut esiintyjiämme vaan keikka oli todella hyvä, vaikka etukäteen tiesin tietäväni vain yhden kappaleen.


                

                             

Oli jokseenkin uskomatonta, miten kaverit heittivät freestylellä räpäytystä aivan mistä tahansa kuten aurinkolaseista, viinilasista, paperilapusta ja haalareista ilman, että tarina hetkeksikään katkeaa. Käsittämättömistä lyyrisista taidoista huolimatta minusta parasta keikassa oli kuitenkin fiilis, joka artisteista huokui! He olivat todella iloisia, nauravaisia, rentoja ja hyvää pataa keskenään sekä yleisön kanssa. Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan Solosen&Kosolan keikan, jos kohdalle osuu, minä ainakin todella viihdyin, vaikka etukäteen en tiennyt heistä oikein mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti