lauantai 5. huhtikuuta 2014

Pummina Tukholmaan!

Lemmenlautta. Aika klähmäinen nimi opiskelijaristeilylle. Jo pelkän nimen kuulemalla pystyy eläytymään yhdeksän neliömetrin kokoisissa hyteissä koettaviin kiihkeän kosteisiin lemmenhetkiin, jotka ovella naureskelevat kaverit keskeyttävät ainakin kymmenen kertaa, kokolattiamattoon imeytyneen mansikkasiiderin tuoksuun ja tanssilattialla takaapäin lähes asian ytimeen tunkeutuviin herrasmiesopiskelijan sormiin. Mikään edellä mainituista ei tosin koskettanut minua itseäni, mutta ainakin kahta jälkimmäistä todistin omin silmin. Meitti oli nimittäin torstaista perjantaihin kuokkimassa amk:in opiskelijaristeilyllä Lemmenlautalla Jarkon koulukavereiden ja Jarkon itsensä seurana!


Reissun alku oli menestys. Kauhealla kiirellä kotona ensiapukurssin ja satamaan kiiruhtamisen välissä lipitetty lonkero tietysti valahti munuaisten läpi alta aikayksikön ja samoin kävi juuri keittiössä ottamilleni kahden desin viinasilareille. Vasen tissi posahti kesken bussimatkan. Onneksi vuoto ei ollut massiivista vaan lähinnä polttavanhajuista tihkua, joten vessareissun hätäensiapu riitti pitämään tilanteen hallinnassa laivaan asti. Onneksi sattui ensiapukurssi samalle päivälle, ettei päässyt shokki yllättämään hätätilanteen sattuessa. Vaikka vuotava rinta piti huolta, että koko terminaalissa oloajan tärisin kylmyydestä kostean rintsikan liimautuessa ihoon, oli huippua lähteä reissuun! 


8811, the number of the cabin. Pisteet Baltic Princessille, jonka halpisluokan hytitkin keikkuvat aaltojen yläpuolella. Muistan puolentoista vuoden takaa ekan opiskelijaristeilyni Silja Europalla (Luonnontieteilijoiden jouluristeily 2012), kun aamun krapulaista olotilaa ei oikein parantanut ajatus seinän takana paattia rutistavasta vesimassasta. Saati vuoden pahimmasta myrskystä, jonka takia Tallinnan reitillä alusten astiastot sinkoutuivat kaapeista ja laiva keikkui melkein ympäri. Yöhhh.... Lemmenlautalla sää oli onneksi lempeä. Aurinko paistoi koko reissun ajan ja aallokko oli tyynin, mitä olen kokenut. Laiva suorastaan lipui läpi Itämeren ja me vain juhlimme/krapuloimme kyydissä.


Risteilyjen kakkospäivä pitäisi kieltää lailla. Tai vähintään ihmisille täytyisi antaa jotain rauhoittavaa, joka veisi pois tästä maailmasta aamupalan ja kotisatamaan saapumisen väliseksi ajaksi, koska se huonon olon ja ajan hitauden määrä on liian suuri ihmismielelle käsiteltäväksi. Tällä kertaa kakkospäivä ei ollut aivan yhtä kamala kuin aiemmin, koska darra oli mitätön samoin kuin öklötystä stimuloiva aallokko. Jäljelle jäi kuitenkin ajan hitaus ja tekemisen vähyys yhdistettynä ympärillä toikkaroiviin kahden päivän -taktiikalla liikenteessä olleisiin kanssaopiskelijoihin. Heille on pakko antaa vähän pisteitä (vaikka liiallinen alkoholin käyttö pahasta onkin. Hyihyi opiskelijat!), koska itse en kyllä olisi aamulla pystynyt mitään naukkailemaan. Tyydyin litkimään kaakaota aamupalalla ja korkkaamaan tämän jälkeen yläpunkkani :) 


Ps. Ehkä mahtavinta ikinä! Laivalla oli käytössä kumitaksi, joka soitosta kiikutti lempiväisille kumit suoraan hytin ovelle. Go AMK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti