lauantai 12. huhtikuuta 2014

Speksi, speksimpi, speksein!

Alan pikkuhiljaa tuntea itseni oikeaksi turkulaiseksi. Reissaan rennosti parin viikon välein Helsinkiin tärkeisiin kulttuuritapahtumiin ja nautin Valtion Rautateiden Etelä-Suomi -akselille myöntämistä supertarjouksista. Turha luulo, että Turku-Kuopio väille osuisi minua hyödyttäviä tarjouksia.
Liian vähän kulutettu kiskonpätkä... Mutta turkulainen, joka reissaa Helsinkiin ja takaisin kahden viikon sisään kaksi kertaa yhteishintaan 20 euroa, ei valita. Go VR, tämä on hyvä :)

                             

Tällä kertaa kultturelloidun speksimaailmassa. En voi tarpeeksi hehkuttaa ja tulen ylihehkuttamaan vielä tulevaisuudessa ainakin parin kokonaisen postauksen ja lukuisten viittausten verran, kuinka siisti prokkis Jotta huominen olisi eilistä parempi olikaan! Huomenna sunnuntaina mennään Jarkon ja Jarkon koulukaverin kanssa katsomaan JHOEP Helsingin Aleksanterin teatteriin. Kannustaisin kaikkia ostamaan lipun ja tulemaan mukaan katsomaan mahtavaa speksitaidetta, mutta ähäää näytös on LOPPUUNMYYTY. Taas ;) Onnea kaikille lipun ostaneille. Ajattelin luikkia huomenna näytökseen bäkkärin kautta ja olen jopa haaveillut pääseväni maskeeraamaan jonkun. Tekee näytöksestä paljon jännemmän, kun lavalla näkee itse näyttelijän silmään taistelemat rajaukset ja värjäämät viiksentupsut. Fiilistelin tosin jo viimeisessä näkemässäni Turun näytöksessä, että tää oli nyt tässä ja nähdään ensi vuonna, mutta tällä viikolla tajusin, että vielähän tässä ehtisi hyökätä meikkisieni ojossa tanssijoiden ja näyttelijöiden kimppuun.

Ennen huomista on edessä kuitenkin näytös, jossa olen puhtaasti vieraana. Päätin nimittäin mennä katsomaan kotikaupungin Helsinkiin kiertueelle tuoman speksin. Vähän ilkeästi etukäteen arvoin, että haluanko maksaa 15 euroa KUOPION speksistä. Osaako ne siellä edesä hoitaa hommaa samalla tyylillä, kuin me? Että en minä jaksa maksaa siitä, että nään nuoria keikkumassa lavalla pelkkien hölmöjen vitsien ja epätahtiin tanssittujen tanssien kanssa. Olin ilkeä, myönnän. Mutta mikä tärkeintä, pääni käännettiin ja nyt istun junassa matkalla katsomaan KuoLon speksiä odotukset hyvin korkealla! Kyllä Kuopio hoitaa homman! Tarkemman arvion voin antaa tietysti vasta tämän illan jälkeen, mutta odotan taidokasta esitystä ja olen illasta innoissani!


Luvassa siis iso turaus opiskelijakulttuuria, toivottavasti maskeerausta, aurinkoista Helsinkiä ja ystävien näkemistä! Muutaman viinilasinkin saatan reissuuni sisällyttää...

Ps. Jos jotakuta muuta kiinnostaa Kuopion speksi tälle illalle, vielä saattaa ehtiä! Googlailemalla KuoLo Ristiinpukeutuja varmasti löytää! Sama pätee meidän speksin Kuopion ja Tampereen näytöksiin: googleen turkuspeksi 2014 ja matka laatuteatteriin voi alkaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti