tiistai 15. huhtikuuta 2014

"What time it is? It's time for vacation!"

Mä olen lomalla. Lääkis paahtoi hiihtolomaviikkojen läpi täyttä häkää, mutta pääsiäisviikko on täysin opetuksesta vapaa. Itse asiassa lukkarissa lukee "LOMA", joten rentoutus olkoon vieläkin syvempi. Me parini kanssa tosin reippaina kävimme eilen tekemässä viimeisen juonnekäynnin terveyskeskuksessa, mutta eihän se oikein koulunkäynnistä käy, kun vain istuu jakkaralla ja testailee jalkapulsseja. Lomalla siis!


Havahduin tänä aamuna, että olen ihan tosissaan lomalla nyt. Niskaan ei puske rästitenttejä, huomenna ei odota aamuherätys ja kahvikuppia juodessa ei tarvitse tuntea syyllisyyttä, kun nenän edessä on luentodiojen sijaan sanomalehti. Kaiken kruunaa se, että pitkästä aikaa olen rakastunut meidän kotiin. Ollaan pitkään asuttu oikeassa huumeluolassa, jossa lattioilla on kasa hiekkaa, verhot kiinni, peti peittämättä, matot täynnä hiuksia ja tavarat hujan hajan ympäriinsä lattioilla, tuoleilla ja sohvalla. Aina välillä joku kohta on vähän korjaantunut, mutta kokonaisuus on pysynyt yhtälailla törkyisenä. Ennen muuttoa vannottiin, että meidän kotihan pysyy nättinä ja siistinä, mutta arki on laittanut vähän joustamaan päätöksistä :D Eilen päiväunien jälkeen päätin kuitenkin, että nyt tähän läävään tulee muutos! Radio soimaan, lattiat puhtaiksi tavaroista, imuri laulamaan, pölyrätti viuhtomaan, pyykkikone surraamaan ja ikkuna auki, että raikkaan lämmin kevätilma saa syöksyä sisään. Kaksi tuntia ravasin ympäri 46 neliötä, mutta en kiukkuisena murmuttavana avovaimona vaan innostuneena tyttöystävänä, joka riemastui lian alta pikkuhiljaa paljastuvasta kodista. Tämä on se koti, johon me muutettiin!
     

Siivousurakan päätteeksi marssin kauppaan täynnä itsetyytyväisyyttä, koska upean kodin lisäksi minulla oli mielessä toinenkin yllätys töistä palaavalle avomiehelle: iltapalabrunssi. Sunnuntaina Helsingissä etsiessämme kaverini kanssa ruokapaikkaa, kävimme kuikuilemassa eräseen brunssia tarjoavaan ravintolaan ja ideasiemen jäi itämään. Harvoin olen kuitenkaan noin aikaansaava kuin eilen illalla kolmen tunnin aikana! Päivällisen ja iltapalan yhdistävään kattaukseemme kuului riisiä ja mausteista kanakastiketta, appelsiini- ja omenalohkoja, salaattia, fetaa, tuoreita sämpylöitä, Domino-keksejä, suklaata ja herkkumehua nautittuna tietenkin vastasiivotussa yhteisessä kodissa :)

                                 

Nyt loma voi alkaa tavallaan puhtaalta pöydältä ja ainakin Turussa sää ja luontokin alkavat näyttää siltä, että myös kevät saa alkaa.

2 kommenttia:

  1. Näänkö oikein, että teillä on pinkkejä Teema-astioita? Ihania! Mistä tuollasia löytää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi olisikin, mutta valitettavasti iphonen laatukamera vaan huijaa... Todellisuus on meillä terracottaa.

      Poista