keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Elämä on hyvää!

Nyt tipahtaa spontaani riemupostaus vailla minkäänlaista järkevää suunnitelmaa tekstin käsittelemistä aiheista ihan vain siitä syystä, että kaikki on tällä hetkellä aika loistavan hyvin ja se iskeytyi tajuntaani juuri äsken, kun sohvalla istuessani vilkaisin ikkunasta ulos.

On mun ekan lääkisvuoden vika viikko ja ulkona paistaa aurinko niin lujaa, että kävellessä tulee niin kuuma, että kotiin päästessä täytyy ensimmäisenä tekona heittäytyä alusvaatteisilleen ja vasta sen jälkeen syöksyä siirtämään jätski ostoskassista pakastimeen. Kaivoin myös tuulettimen hurveltamaan olohuoneen nurkkaan ja jäätelön seuraksi pakastelokeroon lykkäsin kuivan omenasiiderin.
Sain siirettyä töiden aloitusta ensi viikon tiistaista seuraavaan maanantaihin eli pääsen melkein viikoksi nauttimaan Kuopion kesästä ja pitämään hiukan oikeaa lomaa. Tarkoitan oikealla lomalla, että melko lomalta nämä viime viikotkin ovat tuntuneet, kun luentoja on ollut kork. 2h päivässä, mutta ensi viikolla pääsen eroon myös siitä takaraivossa kalvavasta syyllisyydestä, että pitäisi opiskella enemmän. Ei tarvitse eikä tarvitse myöskään herätä töihin! Tarvitsee vain herätä ihmisten aikoihin, että ehtii nauttia mahdollisimman paljon kaikesta tyhjyydestä ja siinä sivussa auringosta, kavereista, Kallaveden laineista ja ruuasta.

Pari viikkoa sitten olleen VHN:nnän (Verenkierto, hengitys ja nestatasapaino) tentin tulokset riippuivat tänään Medisiinan seinällä pari päivää deadlinea etuajassa. Repäisinpä lääkisurani parhaan suorituksen saamalla kolmosen! Tiedän, että hurja ylpeyteni on hiukan liioiteltua, mutta valehtelisin, jos väittäisin, ettei tuntunut hyvältä. Sain kolmosen! Viiden numeron asteikolla kolmonen on keskivertoa parempi ja ennen kaikkea se on sitä minua vainonnutta kakkosta parempi...


VHN:nnän lisäksi uskon saavani hyviä uutisia myös ravitsemustieteen valinnaispolun suunnasta, koska opintokokonaisuuden ilmottautumisaika päättyi pari päivää sitten ja eilen, kun kävin vilkaisemassa ilmoittautuneita oli 12/15. Minun vuodessa kuluneella matikallanikin tuo meinaisi, että kaikki ilmoittautuneet mahtuvat mukaan, myös me RR:stä (Ruuansulatus ja ravitsemus -kurssi) kakkosen poimineet. Minulla on valinnaispolku tallattavaksi läpi lääkiksen kuuden vuoden!

Minulla on valinnaispolun lisäksi myös loistava idea illan ruuaksi, herkkujuomat minulle ja Jarkolle jääkaapissa odottamassa ja suunnitelma valua illalla jokirantaan kaverin kanssa. Asiat ei oikeastaan voisi olla paremmin, varsinkin nyt kun kotimatkalla mukaan tarttunut kuumuus on vaihtunut normaalilämpöön. Kesä <3

Loppunostatus vielä viime kesänä meille Helsinkiin kyydin tarjonneelta Samelilta. Biisin elämä on hyvää-hokema on jäänyt elämään minun ja Jarkon välisenä insidejuttuna ja piti tämä tähän linkata selitykseksi, ettei postauksen otsikko jää liian hippimeiningiksi...


4 kommenttia:

 1. Teepäs meille pääsykokeiden kanssa kärsiville joku positiivisuutta uhkuva postaus sekä rautaisimmat vinkkisi ;) Ihanaa lomaa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa ihan pian! Tajusin eilen, että mikä päivä monia viikon päässä odottaakaan ja päätin, että kertaan omia fiiliksiä postaukseen ihan lähipäivinä :)

   Poista
 2. Mitä muita vaihtoehtoja olisi ollut tarjolla valinnaispoluiksi?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kardiovaskulaarinen polku oli tarjolla ja samaten yleislääketieteen polku taisi lähteä rullaamaan jo ekasta vuodesta. En ihan laita päätäni pantiksi tuosta yleislääketieteestä... Kumpaankaan en hakenut, koska ravitsemus kiinnosti enemmän, mutta meidän kurssin sisällä kardiovaskulaarinen herätti kovasti innostusta ja jengiä joudutaan karsimaan. Hakijoita vissiin oli about 35 ja polulle otetaan 20 VHN-tentin perusteella. Mutta onneksi yhden polun valitseminen ei karsi muita pois vaan muuallekin saa pyrkiä!

   Poista