keskiviikko 7. toukokuuta 2014

LENTOKONE

Meitä odottaa lentokone! Olin pissiä housuuni eilen Turun poliisilaitoksella, kun Jarkko lipsautti suustaan, että pakkaamisen kanssa pitää olla tarkkana, kun lennetään. Palaan ihan kohta selventämään enemmän, mistä koko kuviossa on kysymys, mutta ensin fiilistelen lentokonetta. Minä pelkään lentämistä ja nyt viime ilmailustani on kulunut aikaa hiukan vajaa 5 vuotta, joten olen ehtinyt unohtaa koko sen jännityksen ja pelonsekaisen tunteen, mitä koen tuoliini köytettynä ennen koneen nousua, sen lentäessä ja sen laskeutuessa. Pelkoni ei rajoita minua, koska olen innokas näkemään maailmaa ja tiedän, että lentäminen on ainoa helppo tapa siirtyä maailman reunalta toiseen. Tiedän toisaalta myös, että pahaa lentopelkoa ei paikata järkiajattelulla, joten taidan vain tyytyä totemaan, että kärsin lievästä lentopelosta, joka on siedettävissä. Pelosta huolimatta lentokoneet kiehtovat minua ja haluan tietää etukäteen mahdollisimman paljon. Tänään kävin esimerkiksi tutkimassa tulevan lentoyhtiömme käytössä olevia koneita ja helpotuksesta huokaisten sain todeta niiden olevan todella uusia eikä mitään 1900-luvun alun potkurimalleja. Huh...

Mutta siis, miksi lentokone? Koska Jarkko päätti järjestää vähän suuremman vastayllätyksen minun Helsingin-reissulleni. Me singahdetaan sunnuntaiaamuna Puolan Gdanskiin! Gdanskissa vietämme kaksi upeaa päivää ja palaamme täysin rentoutuneina tiistaiaamuna ihanan loman jälkeen ilman yhtäkään matkalla pomputtavaa turbulenssia. Kaikki tämä on suunniteltu valmiiksi ;) Gdansk oli itselleni (ja Jarkollekin ennen matkan suunnittelua) aivan uppo-outo ja tuntematon, mutta ilmeisesti tämän reissun voi ottaa jonkinlaisena turkulaistumisriittinä, koska Gdanskia markkinoidaan turkulaisten Tallinnana. Halpalennot viuhtovat kaupunkien välillä monta kertaa viikkoon ja lentomatka kestää vaivaiset 1,5 tuntia, joten en oikeastaan ihmettele, miksi Puola kiehtoo turkulaisia. Kirjastostakin lainattiin alkuun matkaoppaiden osalta ei oota, kun kuulemma turkulaisille niin suosikkikohde, mutta onneksi palautetuista löytyi meillekin oma pikku kirjanen. Netistä tietysti löytyy vaikka mitä infoa, mutta minusta on hauska fiilistellä ihan paperisia sivuja käsissäni tämmöisen seikkailun odottaessa.

                

Nyt siis pikapassi tilauksessa, kun entinen oli mennyt tammikuussa vanhaksi ja kova matkakuumejännitys käynnissä. En ole ikinä käynyt kaupunkilomalla! Enkä Puolassa! Enkä Turun kämäisellä lentokentällä! Wohoo!

Ps. Jos lukijoissa Gdanskissa käyneitä kaikenlaisia vinkkejä otetaan ilolla vastaan! Esim. ruuan ja juoman suhteen :)

5 kommenttia:

 1. Ihana yllätys:)) Gdanskista ei ole kokemusta, mutta Varsova pari vuotta sitten oli todella positiivinen yllätys. Halpaa ruokaa ja erityisesti juomaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes just tälläisiä juttuja halusin kuullakin! Hyvä maa siis. Halpa ruoka ja juoma ei kuulosta yhtään pahalta :D

   Poista
 2. Hei! Kiinnostaisi tietää että paljonko lennot tuonne Puolaan maksoivat ja oliko lentokenttäkuljetus hotellille kallis? :) Oletkos muuten tehnyt reissusta mitään omaa postausta, esim missä kannattaisi käydä ja mistä pidit siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehheh.. Taisin jäädä kiinni. Minun on pitänyt ikuisuus kirjoittaa Gdanskin reissusta oikea postaus tuon pelkän tiiserin seuraksi, mutta laiskuuksissani olen lykännyt hommaa, koska tiedän, että edessä on hurjaa valokuvien pläräystä ja asioiden muistelua. Jarkkokin on jo monta kertaa kysellyt, että meinasitko ollenkaan kirjottaa. Lupaan nyt tsempata ja tämän viikon aikana oksentaa matkakertomuksen ulos. On kiva saada itsellekin kirjottua ylös, mitä kaikkea tuli tehtyä.

   Lennoista sen verran, että lennot ja hotelli meni Jarkon piikkiin, koska kyseessä oli kostoyllätys, mutta vähän olan takaa vilkuilemalla olin näkevinäni, että meno-paluu olisi ollut 60e per nokka. Järkyttävää kyllä mutta samanhintainen kuin Turku-Kuopio-Turku junailu halvimmillaan...

   Poista
  2. Joo, ymmärrän kyllä miksi on tullut lykättyä ;) Kiva kun nyt kuitenkin oot saanut postauksen tehtyä - kiva kuulla muiden reissuista kun niistä saa hyviä ideoita itselleenkin! Sun reissukertomusten innoittamana tekisi mieli meinaa pakata kimpsut ja kampsut ja käydä siellä Gdanskissa!

   Poista