maanantai 19. toukokuuta 2014

Viikkokatsaus

Elossa, hengissä, auringosta nauttineena, otsa palaneena ja ylisyöneenä, mutta yhtä lailla olemassa, vaikka kirjoittaminen on ollut jäissä. Koska viikko oli kuitenkin täynnä kaikkea spesiaalia, joka ansaitsee tulla mainituksi päätin koota viikkokatsauksen: top 5 joka päivältä viime tiistaista tähän maanantaihin.

Tiistai
1. Minua ei jännitä lentokoneessa yhtään niin paljon kuin mennessä. Välillä jopa nautin mahassa kihisevästä jännityksestä.
2. Oma sänky aamulla vaille kymmenen, kun koneemme on laskeutunut Turkuun, olemme odottaneet ikuisuudelta tuntuvan vartin bussia kylmässä Suomi-ilmastossa, vaihtaneet bussia keskustassa ja lopulta saapuneet rättiväsyneinä omaan eteiseen. Homman nimi oli käsien pesu, lasi vettä ja pää tyynyyn. Ahhhhh.....
3. Herääminen omassa sängyssä päivällä kello kaksi ja hämmästely, että 12 tuntia sitten heräsimme Gdanskin päässä ja nyt olemmekin jo täällä.
4. Hesburger. Kun kerran on eletty viimeiset pari lomapäivää kuin suossa, miksi katkaista hyvää putkea?
5. Suomi hakkaa Saksan jääkiekossa. Tänä vaatisi oikeastaan kaksi kohtaa: a) saa maata sohvalla aivokuolleena b) Suomi voittaa. Ei ole ollut itsestäänselvyys tässä turnauksessa.
                          

Keskiviikko
1. Herään omasta sängystä aamulla (en siis yöllä kello 2 hotellin sängystä kuten edellisenä yönä, kun teimme lähtöä Gdanskista).
2. Totean kärsiväni aivan hirvittävästä univajeesta yllä mainitusta syystä, suljen herätyksen ja nukun ilolla luentojen yli.
3. Selvitän edellisessä postauksessa mainitut mysteeriverkkotehtävät yllättävän helpolla.
4. Selviän hengissä EKG-seminaarista, jossa esittelen potilastapauksen, jonka olin valmistellut ennen kaiken nollaavaa Puolan matkaa. Pääni kumisi tyhjää ja turhautuneena tiuskaisin emeritiusprofessorille, etten todellakaan osaa tulkita dialla näkyvää EKG:tä ilman seuraavassa diassa näkyviä muistiinpanojani. Ovelampi olisi kenties tehnyt paperille etukäteen muistiinpanot....
5. Treffaamme ekaa kertaa tänä vuonna ja todennäköisesti vikaa kertaa ikinä meidän omalla tuutorporukalla, jonka voimin ponnistimme medisiinariuran alkuun syksyllä. Niisk. Viikon päästä ratkaistaan jo uusien fetuksien kohtalo. Näin se elämän kehä pyörii: jonain päivänä aurinko laskee meidän vallallemme ja nousee uusien fetuksien ajalle.

                         

Torstai
1. Aurinko paistaa. Ehdottomasti huomionarvoinen seikka, kun ottaa huomioon edellisten päivien sään ja myöhemmin odottavat häppeningit.
2. Päivän suuri oivallus siitä matkasta, jonka olen käynyt läpi vuodessa. Viime vuonna samainen torstai näytti aivan erilaiselta.
3. AATU!! Vuoden parhaat approt Turussa! Kahtena vuonna peräkkäin aurinkoa, kavereita, jokilaivoja, laimennettuja shotteja ja valtava kirjo eri värisiä haalareita. Lähdin matkaan matalin tavoittein, mutta ylläri ylläri suunnitelmani muuttui kosteampaan päivän edetessä. 7 tuntia, 10 leimaa myöhemmin ja tili taas hiukan tyhjempänä pokkasin Börssin jatkoilta Kapteeni-merkin. Ensi vuonna samalla setillä odottaa ylennys Amiraaliksi. Jos puheeni ovat hepreaa kannattaa tsekata AATU:n nettisivut ja pyrkiä ensi vuonna raahaamaan haalaripyllynsä paikalle. Ei kaduta.
4. Ei huonoa oloa. Vappuövereiden jälkeen paletti pysyi kasassa ja päivä/ilta menivät täydellisen putkeen.
5. Pyöräily öistä jokirantaa pitkin kotia kohti. Menee varmaan kategoriaan Vain Turku -jutut, mutta tuo muutaman sadan metrin pätkä Aurasillalta Tuomiokirkolle on yöllä aivan uskomaton. Ei liikennettä, tyyni joen pinta, Tuomiokirkon siluetti edessä, kauniisti valaistut sillat, rantaa reunustavat puut ja joen pinnasta heijastuvat valot <3 Mihin me mitään Venetsiaa tarvitaan, meillä on jo Turku. Ja olen ihan tosissani, tämä on uskomattoman kaunis kaupunki aina välillä.
6. Päivä vaatii ekstrakohdan. Menin luennolle!

                          

Perjantai
1. Vapaapäivä. Saan jäädä sänkyyn, kun Jarkko nousee töihin vähän yli viiden. Tunnen syyllisyyttä ja sääliä, mutta onneksi uni voittaa ja saan unohtaa ikävät fiilikset.
2. Ei edelleekään huonoa oloa! Saan taas luottoa omiin juomatottumuksiini. Kyl mä händlään tän!
3. Perhetuttuni/kaverini saa YTL:ltä myönteisen päätöksen. Edessä on sittenkin ylppärit!!
4. Saan otettua itseäni niskasta kiinni ja siivoan koko asunnon vessaa lukuunottamatta. Kunnon 50-luvun alistettuna kotivaimona valmistan siivouksen ohessa myös sushi-illallisen työstä palaavalle avomiehelleni.
5. Suomi pelaa jälleen voitakkaasti jääkiekkoa. Tämä vaatii aina erikoismaininnan, koska kerran vuodessa (okei olympiavuonna kahdesti) nautin valtavasti, kun saan katsella maajoukkueen taistelua jäällä.


Lauantai
1. Pilvetön taivas houkuttaa kokeilemaan toista Puolan ostostani. Ihana, persikanvärinen, nilkkoihin asti ylettyvä läpikuultava hame, joka selvisi neitsytmatkastaan mainiosti.
2. Täydellinen kiireettömyys ja aikatauluttomuus. F*ck you endokrinologia.
3. Makoilu Puolalanpuistossa edelleen vailla kiireitä.
4. Puistokohtaaminen tuntemattoman naisen ja hänen kahden äärimmäisen rapsutettavan tiibetinspanielinsa kanssa. 
5. Lohta illalliseksi. Aivan liian harvinaista herkkua.

Sunnuntai
1. Helle, olkaimeton toppi ja uudet pappahousut.
2. Auringonottoa bikineissä Samppalinnanmäellä.
3. Longboardailun toinen kokeilu. Hetkellisesti koin jo hallitsevani lautaa ja loivassa alamäessä uskalsin antaa vauhdin kiihtyä.
4. Japanilaisen voittaminen sushin valmistuksessa. Saimme japanilaisen ja korealaisen vaihtarin kylään näyttämään meille, miten sushia oikein tehdäänkään. Ilmeisesti taito on japanilaismiesten keskuudessa katoava luonnonvara, koska uskallan väittää meidän peruskotisushin olevan parempaa.
5. Iltakävely Kuuvuorelle ilman takkia keskiyöllä. Jälleen kerran upeita Turku-paikkoja ja vielä ihan meidän viekussa.


Maanantai
1. Aamusuihku tuntuu kerrankin hyvältä.
2. Helleaalto jatkuu ja tuo mukanaan kesän ekat ukkoset. Bum-buuuum ja räiskis!
3. Minä opiskellen ihan tosissani ainakin kolme tuntia. Kokeilin uutta taktiikkaa ja vaihdoin luentodiat Duodecimin Endokrinologia-oppikirjaan. Vähän kiire voi kyllä tulla, koska sivuja on yli 900 ja aikaa viikko.
4. En voi lopettaa sileiden jalkojeni silittelyä, koska olen kerrankin jaksanut sheivata ne huolella. Auringon myötä lyhenevä helma saa näköjään ihmeitä aikaan.
5. Tuulessa heiluvissa puissa kahisevat lehdet. Viikossa on tapahtunut hurja muutos ja koko maailma on yllättäen taas vihreä. Kesä, kesä kesä!
6. Ja taas ekstra! Saan aloittaa työt vasta 2.6. joten pääsen ensi viikolla lomailemaan viikonloppua pitemmän pätkän Kuopiossa ja juhlimaan kaverini ylppäreitä samalla reissulla!

Tuli melkoisen pitkä tarina, mutta minulla oli hauskaa kirjoittaessa. Meni myös positiivisuusterapiasta, koska ikävät asiat piti/sai jättää täysin huomiotta.
Kuvat näpsyjä tältä viikolta. Osa kronologisella paikallaan, suurin osa ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti