tiistai 4. marraskuuta 2014

Teitä ei luotu tänne

Olen julmuri, tiedän sen. Rakkaat uudet perheenjäsenet, antakaa minulle itsekkyyteni anteeksi ja koittakaa nähdä tilanne minun silmilläni. Hinta Suomessa 60 euroa, hinta Koreassa alle 25 euroa. Minun oli pakko. Ei oikeastaan ollut muita vaihtoehtoja.


Siispä raahasin viattomat kenkärukat kotiseuduiltaan Aasian kuivilta asfalteilta tänne Turun kosteille kaduille, joilla ei ole kumipohjille muuta annettavaa kuin vettä ja kuraa. Enkä vain yhtä paria vaan kahdet itselleni ja yhdet siskolleni, joten olen melkein joukkomurhaaja.

                            

Minulla ei ollut Korean matkalle muita shoppailupaineita kuin, että aidot Converset oli saatava, mikä oli sinänsä ihan hassua, koska olen aina ollut ihan tyytyväinen feikkeihinikin. Kai jokin sisälläni lymyävä merkkimaterialisti sitten heräsi ikiunestaan, kun kuulin viitteitä tennareiden hinnoista Soulissa, koska kengistä tuli minulle ennen reissua lähes koko matkan symboli. Lentomatkan palkintona odottaa poikaystävä.... ja converset. Maltoin mieleni kuitenkin reissun aivan viimeiseen päivään, mutta silloin ostinkin kenkiä sydämeni kyllyydestä: minulle oranssit ja ruskeat, siskolle vihreät. Hintaa yhteensä 96 000 wonia eli 71 euroa eli 23 euroa per pari. Olen edelleen shokissa.

                             

Jos näistä sumean sateisista syyspäivistä on jotain riemua saanut irti revittyä niin se on ollut oranssien tennareiden jalkaan vetäminen ikäänkuin kostoksi. Voit pimentää päiväni syksy, mutta minulla on yhä idästä matkanneet kenkäni!

3 kommenttia:

 1. Moi! Törmäsin sun blogiin ja tykkään sun kirjoitustyylistä, postauksista ja etenkin lääkikseen liittyvistä jutuista. Olenhan sentään, ainakin Sykkeen mukaan, sun "vihollinen" eli sairaanhoitajaopiskelija. Taidanpa jäädä seuraamaan pidemmäksikin aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos! Yritän tässä just selvitä ton Syke-tekstin aiheuttamasta draamasta ja kommentoinnista, ja oon vaan totaalisen shokissa. Itse oon siis täysin sitä mieltä, et toi vastakkainasettelu lääkäreiden ja hoitajin välillä pitäs lopettaa, koska se vaan saastuttaa ilmaa ja on haitaks kaikille. Ei siis olla "vihollisia", eihän :D

   Poista
  2. Sun Syke-teksti oli hyvä ja asiallinen, ja kyllä sitä itsekin mietti varsinkin vasta näin keltanokkana sarjaa katsoessani, että olemmeko me hoitajat todella noin alakastia? Mutta ei ole kenenkään etua asettaa lääkärit ja hoitajat toisiaan vastaan, kun yhdessä kuitenkin työskennellään. Eli ei todellakaan olla vihollisia! :D

   Poista