torstai 29. tammikuuta 2015

KYSY LÄÄKIKSESTÄ/PÄÄSYKOKEESTA JNE

Noniin. Tästä voi tulla äärimmäisen noloa tai todella hyödyllistä, te päätätte. Kaikki on teidän lukijoiden händyissä, joten laitan toivoni teihin anonyymeihin numeroihin, joiden nään tilastoista päivittäin täällä vierailevan. Te tiedätte parhaiten, mitä haluatte tietää, joten kysykää! Minä vastaan.


Olen kommenteissa saanut muutamia kysymyksiä minun pääsykoelukemisista, lääkiksen arjesta, kirjoista ja valmennuskurssista. Koska olen tässä koko ajan enemmän lipunut lääkisblogin suuntaan ajattelin, että parempi vastailla noihin kysymyksiin kokonaisen postauksen verran, koska monia varmaan kiinnostaa saman aihepiirin jutut, niin saadaan sitten koottua kyssärit ja vastaukset heti talteen kaikkien helposti nähtäville. Kevään aikana kun pääsykoejutut jne kiinnostavat varmasti monia.

Siispä! Kysykää kommenttikentässä mitä vain mieleen pälkähtää minusta, blogista, lääkiksestä, pääsykokeesta, lukemisesta, Turusta, Kuopiosta, speksistä, valmennuskurssista, reilistä jnejne. Olen jokaisesta kysymyksestä kiitollinen, koska jokainen kysymys vähentää todennäköisyyttä nolata itseni totaalisesti olettamalla, että joku haluaa kysyä minulta jotakin, vaikka ketään ei oikeasti kiinnosta...
Siis pliis, KYSY!


Aikaa on ainakin koko viikonloppu ja senkin jälkeen niin pitkään, että ehdin vastaukset kirjoittaa.

16 kommenttia:

 1. No koska kysymyksiä pyydettiin niin täältä tulee :D Kuinka rankkaa opiskelu on ollut esim. verrattuna aikasempiin opintoihisi (oot tainnu opiskella bilsaa?)? Kuinka paljon pitää panostaa että pääsee läpi / saa 5? Parasta opiskelussa? Kuinka täysiä viikot ovat ja paljonko pakollista opetusta on yleensä? Mikä on ollut vaikeinta tähän mennessä? Oliko vaikeuksia sopeutua uuteen kaupunkiin? Milloin aloitit pääsykoeluvut ja mihin asioihin panostit eniten? Ja sitten vielä viimenen; voisitko toteuttaa pienen Kuopio-esittelyn?
  Olo on kuin kyselyikäisellä lapsella :D

  VastaaPoista
 2. Kiva juttu kun teet tälläsen postauksen, siitä on varmaan apua monille! :) tässä siis muutama kysymys:
  - Voisitko kertoa vähän valmennuskurssin tärkeydestä sun omasta mielestä, kävitkö ite valmennuskurssilla, kuinka hyvin asioiden pitäisi olla hallussa kurssin alussa jne.
  -Tarvitko fysiikkaa/kemiaa kuinka paljon sun opinnoissa, siis pääsykokeen jälkeen. Biologian osaaminen taitaa olla aika itsestäänselvyys, mutta erityisesti fysiikan merkitys (pääsykokeessa) mua on aina vähän hämmentänyt..
  -Miten helppoa oli löytää asunto Turusta?

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö vielä yhtään, mihin haluaisit erikoistua? Kuinka paljon käytät aikaa itsenäiseen opiskeluun?

  VastaaPoista
 4. Lääkis:
  -Millaisia ennakko-odotuksia ja -luuloja sinulla oli lääkisopiskelijoista? Ovatko osuneet kohdalleen?
  -Kuinka tarkkaan/missä vaiheessa teiltä odotetaan pikkutarkkaa teoreettista tietoa, esimerkiksi tautien nimiä tai anatomiaa latinaksi?
  -Liittyykö opiskeluihin lainkaan se, ettei potilaita tuomita? Esimerkkinä vaikka reilusti ylipainoisen tai muuten selkeästi epäterveellistä elämää viettävän potilaan kohtaaminen yksilönä ilman saarnaa tai leimaamista.
  -Millaisia valinnaisia aineita teillä on?
  -Onko bilekulttuurinne enemmän sisäsiittoista omissa nurkissa alan opiskelijoiden kesken juhlimista, vai yöelämässä ja tapahtumissa vaikuttamista?

  Parisuhde:
  -Ärsyttävintä Jarkossa?
  -Haluaisitko tässä vaiheessa elämääsi lapsia/kihloihin/naimisiin?
  -Vietätkö aikaa Jarkon kavereiden kanssa ja päin vastoin vai ovatko kaveripiirit selkeästi hajautettuja?

  Turku
  -Omia vinkkejä turkulaisuuteen? Kivoja kahviloita, lempipaikkoja, harrastusmahdollisuuksia..
  -Top 5 asioita joita ei Kuopiosta löydy mutta Turusta löytyy?
  -Tarttuuko murre?

  Krista
  -Mitä puoluetta äänestät?
  -Oletko ajatellut vloggaamista?
  -Lempinäyttelijäsi?
  -Seuraatko muotia?
  -Ajattelitko ehtiä reilin lisäksi esimerkisi festareille?
  -Missä näet asuvasi valmistuttuasi?

  VastaaPoista
 5. Millaisia ovat henkilöt, jotka pääsevät ekalla lääkikseen? Eroavatko he muista opiskelijoista jotenkin?
  Millaista on asua kaukana perheestä?
  Onko joskus tuntunut, ettei lääkis olekaan se oikea paikka?

  VastaaPoista
 6. Osasitko kaiken pääsykokeessa?
  Miten selviän pääsykokeesta?
  Oliko valmennuskurssi välttämätön?
  Mikä on parasta opiskelussa lääkäriksi?
  Onko opetus selkeää ja opetetut asiat ymmärrettäviä?
  Oletko ajattelut lähteä ulkomaille kesäksi töihin terveyskeskukseen/sairaalaan?
  Millainen ryhmähenki teillä on lääkisopiskelijoiden kesken?
  Jos saisit valita yhden supervoiman (lentokyky, ajatustenluku jne.), valitsisitko ihmeparantamisen taidon vai jonkun muun?

  Vaikutat mahtavalta ja ihanalta ihmiseltä! Blogisi piristää ja tuo iloa stressin keskelle! ♡
  Kiittäen
  Stressaantunut Abi

  VastaaPoista
 7. Oliko sulla ennen pääsykoetta sellainen fillis, että osaat kaiken tai ne asiat mitä osaat niin hyvin? Oliko joku sellainen aihealue tai kurssi, joka oli pääsykoepäivänäkin vielä vähän epäselvä? Jos oli, niin aiheuttiko se stressia ennen pääsykoetta?

  VastaaPoista
 8. Kirjotitko bilsan,kemian ja fysiikan? Miten onnistu kirjotukset entä millaisia numeroita kursseilta tuli?

  VastaaPoista
 9. Minkälainen lukusuunnitelma sulla oli, kun luit pääsykokeisiin? Kuinka hyvin se loppujen lopuksi piti ja oliko sitä helppo noudattaa? Kuinka paljon luit keskimäärin päivässä/viikossa?

  VastaaPoista
 10. Millasia oli sun yo-arvosanat?
  Kuinka paljon sulla jää arkisin vapaa-aikaa ja kuinka paljon pitää opiskella kouluajan ulkopuolella? Tuliko opiskelemisen määrässä kamalaa lisäystä lukiosta?
  Onko lääkiksessä opiskelemassa porukkaa jotka aluksi on miettineet että pystyykö esim tikkaamaan tai tekemään muita perus toimenpiteitä vaikkei kirurgiksi aikoisikaan?
  Mitä tapahtuu sen jälkeen kun on lisensiaatin tutkinto mutta pitäisi varmaan vielä erikoistua? (tästä vois kyllä tehdä oman postauksen!!)
  Millon saatte ensimmäisen kerran itsenäisesti vastaanottaa potilaita?
  Missä vaiheessa opintoja teillä on harjoitteluja ja millaisia ne on ja miten kauan kestää?

  VastaaPoista
 11. Kuinka paljon todellisuudessa lääkiksessä tarvitsee pääsykokeessa osattavia asioita esim. fysiikassa? Onko niillä tiedoilla jotain merkittävää painoarvoa vai onko niiden avulla pääsykoe tehty vain mahdollisimman vaikeaksi?

  VastaaPoista
 12. Syksyllä Kuopiolaistuneena kiinostais kuulla mitkä paikat/kahvilat/ravintolat/puistonpenkit tms paikat. on sulle tärkeitä täältäpäin.

  Suomeksi siis, mitkä on sulle tärkeitä ja lemppareimpia juttuja Kuopiossa?

  Tykkään sun blogista. :--)

  VastaaPoista
 13. Moikka! Eksyin sun blogipostaukseen ja ajattelin laittaa viestiä.. oon kiitollinen jos ehdit vastata. :) Haaveena on päästä sisään lääkikseen Helsinkiin ja yritän valmistautua pääsykokeeseen 2016. Oon valmistunut ylioppilas 2014, ja pitäny sen jälkeen välivuoden ilman mitään opiskelua. Kysymykset pääsykokeeseen liittyen:
  Missä järjestyksessä alotit lukemaan aineet pääsykokeeseen?
  Miten laadit lukusuunnitelman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva, että kysyit. Yritän osata vastailla :)

   Mulla oli isot aukot kemiassa ja fysiikassa ja niiden kolojen paikkaamiseen menikin ekat kaksi hakuvuotta ja kolmannellakin iso osa energiasta. Bilsaa luin näiden kahden ohella aina, kun laiskotti tai meni hermo laskemiseen :D Mulla ei ollut selkeää lukusuunnitelmaa koko aikana, vaikka siitä joka vuosi valmennuskurssilla paasattiinkin. Menin kurssien tahtiin, plus laskin ja opettelin paljon itsekseni asioita. Pyrin siihen, että joka päivä kevällä tulee 6-7 tuntia pääsykoehommia tehtyä. Just ennen päsykoetta tein kertaussuunnitelman about vikalle viikolle ennen koetta. Siihen merkkasin mitä aiheita kertaan minäkin päivänä ja siinä suunnitelmassa yritin pysyä. Oikean lukuvaiheen kanssa sen sijaan menin tosiaan ihan ilman suunnitelmaa, mutta koko ajan toukokuun lopun tiedostaen: siihen mennessä kaikki pitää olla opittuna ja kerrattuna.

   Ekana todellisena hakuvuonna (eli mun toinen hakukerta) aloin lukea tammikuun loppupuolella, kun valmennuskurssi alkoi, mutta kolmantena vuonna taisin alkaa lämmitellä aivoja jo edellisvuoden puolella, koska valmennuskurssikin alkoi jo marraskuussa. Mä tarvitsin paljon aikaa, koska kemiaa ja fysikkaa en ole lukiossa edes kirjottanu, joten niiden taitojen luomiseen meni paljon aikaa. Muutenkin korostan laskurutiinin merkitystä. Laske, laske ja laske. Sillä syntyy varmuutta ja säästyy ajatteluaikaa kokeessa :)

   Toivottavasti vastasin tarpeeksi kysymykseen enkä liikaa ohi :D Paljon tsemppiä tulevaan vuoteen!

   Poista
  2. Niin ja tässä on muuten tämän kysymyspostauksen lääkistä koskevat vastaukset, joista voi vielä löytyä uusia pointteja mun hakuruljanssista! http://blogikristallia.blogspot.fi/2015/02/vastauksia-era-kaksi.html

   Poista