maanantai 12. tammikuuta 2015

Perästä kuuluu

Kannattaa seurustella Koreassa vaihdossa olleen miehen kanssa, jolla on korealaisia kavereita. Voi saada yllättäviä lahjoja keskelle lumista Turku-kotia.


Se pikkuripaus, mitä minä korealaista mielenlaatua tunnen, voin sanoa, että he osaavat taidon antaa lahjoja. Minä sain Koreamatkallani Suomivaihtari Yongin tyttöystävän ensi kertaa tavatessani lahjaksi illanistujaisjuomat/naposteltavat ja kolme ihanaa käsirasvaa, vietettyäni tietysti ensin upean illan huvipuistossa Yongin ja tämän ystävän piikkiin. Jarkko sen sijan palasi joulukuussa hyiseen Suomeen aito Lacosten karvaturrikkahattu päässään ja laukku täynnä erilaisia pikkulahjoja, ja nyt tänään postiluukusta tipahti saapumisilmoitus 4,5 kilon paketista. Tuli itselle hiukan itsekäs olo olemattomiksi jääneiden vastalahjojen vuoksi, mutta me luvataan panostaa sitten, kun saadaan nuo kaukaiset vieraat meille kylään tulevaisuudessa, koska todellakin haluamme korvata tuollaisen vieraanvaraisuuden ja ystävällisyyden.

Paketti oli kuin äitini lähettämät selvitymispaketit, mutta Korean malliin. Saimme (tai siis Jarkko sai...) karkkeja, kolme pulloa sojua, kahdenlaisia nuudeleita, soijapaputahnaa, monelaisia mausteita, jotain makeita herkkuja, seesamisiemenöljyä, erilaisia suolaisia naksuja ja lastenkirjan. Aivan uskomatonta vaivannäköä etsiä kaikki nuo tavarat ja järjestää niiden postittaminen Suomeen asti! Joutui itsekin vetämään vähän suupieliä ylöspäin loppupäivän, vaikka paketti ei minulle suoraan ollutkaan enkä ole lahjanantajaa edes tavannut. (Vielä. Vuoden päästä tilanne ehkä toinen.) Lisäksi en osaa edes kuvitella niitä hyviä viboja, joita Jarkko sai nähdessään ensimmäistä kertaa Suomeen paluun jälkeen noin suurissa määrin korean kielen koukeroilla painettuja tuotteita, kun minullekin tuli jo haikean hyvä fiilis, vaikka minä vain lomailin maassa syksyllä kaksi viikkoa neljän kuukauden vaihdon sijaan.

Nyt alkaa olla tekosyyt kotitekoisen Korea-ruuan välttelyyn loppu, kun kaapista löytyy Jarkolta joululahjaksi saamani metalliset riisikupit, korealainen aterinsetti ja suoraan Soulista Turkuun singahtaneita makuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti