tiistai 20. tammikuuta 2015

Reilikesä 2015

Elämme suurta vuotta. Jos kaikki tulee menemään suunnitelmien mukaan, minusta tulee vuonna 2015 lääketieteen kandidaatti ja tulen tekemään tähänastisen elämäni hurjimman ulkomaanreissun. Reilikesä 2015 on pian täällä!

Teimme Jarkon kanssa reilaamisesta konkreettista syksyllä 2013, kun marssimme paikalliseen Osuuspankkiin perustamaan yhteisen tavoitetilin, johon siirtyisi automaattisesti 50 euroa kummankin tililtä joka kuukauden 5. päivänä. Deadline reissulle määräytyi kätevästi rakkaan avokkini iästä. Kesä 2015 on Jarkon viimeinen kesä alle 25-vuotiaana ja samalla viimeinen mahdollisuus reissata nuorisohintaisella Interrail-lipulla. Muutenkin tämä vuosi voi olla kätevä kolo "tuhlata" kesää matkustamiseen, koska ensi vuonna olemme molemmat opinnoissamme taas vuoden verran pidemmällä, mikä voi avata oman alan työmahdollisuuksia uudella tavalla. Mutta eipä heittäydytä liian pitkälle tulevaisuuteen, puoli vuotta riittää, että saadaan ensi kesä tänne. 


Loihdimme viime kesänä reilisuunnitelma nro 2:n, minkä ennustelin menevän uusiksi vielä monen monta kertaa. No, nyt on ensimmäisen mullistuksen aika. Alkuperäinen suunnitelma olisi lennättänyt meidät aluksi Budapestiin, josta olisimme kiertäneet Wieniin, josta Kroatiaan, Italiaan, Ranskaan, Belgiaan, Hollantiin, ehkä Saksaan ja lopulta Britteihin, josta lentämällä kotiin. Ei niin yllättävää kyllä Jarkon 4 kuukautta Koreassa keskellä kansainvälisiä vaihtareita muutti suunnitelmia, ja nyt matkamme on alkava Etelä-Espanjasta, jossa lomailemme ennen reililipun käyntiin laittamista Jarkon vaihtarikaverin luona.
  Jätimme Espanjan vähän pitkin hampain alkuperäisen suunnitelman ulkopuolelle sen syrjäisen sijainnin takia, mutta kun meille nyt luvataan majoitusta, paikallisopasta ja kiertoajelua pitkin Etelä-Espanjan rannikkoa, olisimme sanalla sanoen idiootteja, jos emme muokkaisi suunnitelmiamme. Siispä olen tässä viimeiset pari päivää etsiskellyt halpoja lentoja Malagaan siinä määrin, että padini hakutuloksia vakoilevat tahot ehdottelevat minulle mainoksissaan ympäri internetiä halpoja lentoja Malagaan/Espanjaan. Tällä hetkellä lento näyttää irtoavan noin sadalla eurolla, mikä miellyttää minua kovasti, mutta lippujen ostaminen tuntuu niin lopulliselta, mikä tieysti on aivan hölmöä, kun kyse on unelmien reissusta. Olen kuitenkin aina "isojen" juttujen kanssa tälläinen vatvoja. Jo Turku-Kuopio -junalippujen ostamista lykkään yleensä viime tippaan, jos tuleekin joku este...


Tulen kevään aikana kuumottelemaan tätä reissua varmasti monen monta kertaa, kun aletaan päästä vähän konkreettisemmille vesille, mutta avaan nyt jo vähän reittisuunnitelmaa. Tai sanotaanko, että niitä muutamaa meidän kummankin henkilökohtaista pakko käydä! -kohdetta, koska muuten tähänastiset suunnitelmat on tehty vain etukäteisfilistelyksi.

Minä haluan Kroatiaan ja Nizzaan. Jarkko haluaa Pariisiin ja Amsterdamiin. Me molemmat haluamme reilaamaan.

4 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Olin vuonna 2013 reilillä avomiehen kanssa, ja oli loistava reissu. Kävimme mm Serbiassa, Montenegrossa, Bosniassa, Kroatiassa, Sloveniassa, Italiassa, Itävallassa jne, eli lähinnä kiersimme itäisempää etelä-eurooppaa ja balkania. Sitä haluaisi nähdä kaiken, mekin halusimme Espanjaan ja kaikkialle... mutta ei vain kuukaudessa kerkeä, jos haluaa muutakin kuin istua junassa! Oli yks hauskimpia matkoja. Tulee oikein kateelliseksi ja nostalgiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ahnehtiminen pelottaa vähän, mutta ollaan kyllä koko ajan lähdetty siitä, että ees taas juoksemisesta ei tuu kun paha mieli ja kiireinen kuukausi. Pahasti vaan nuo meidän must see -kohteet (Pariisi ja Kroatin rannikko varsinkin) ovat ihan väärillä puolin Europpaa ja vielä Alppien erottamina :D Eilisen reilipalaverin jälkeen Nizza putosi listalta jo pois, että katotaanhan mihin tässä lopulta reissataan. Mut onneks oikeesti tärkeintä on päästä vaan lähtemään. Kivaa siitä on tuleva joka tapauksessa.

   Poista
 2. Nyt vaan hopihopi liput ostamaan ettei hinnat kallistu :) Muut asiat voi sitten järjestää matkan ehtojen mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee totella ammattilaista :D Kuvio muuttui tosin jo eilen, kun Jarkon espanjakaveri ilmoitti, ettei ole ehkä vielä palannut ulkomailta Malagaan kesäkuun loppupuolella. Siispä ensin Roomaan ja kuvio sieltä pyörimään!

   Poista