maanantai 26. tammikuuta 2015

Vaikea pysyä aloillaan, kun haluaa vaan lentää!

Tehtiin siitä eilen virallista. Reilikesästä 2015 tuli viime yönä ensimmäistä kertaa suunnittelunsa aikana jotakin konkreettista, kun saimme liikautettua nappulaa ison hyppäyksen verran eteenpäin ostamalla lentoliput Helsingistä Roomaan. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin, meillä on nyt liput, joilla noustaan kesäkuussa lentokoneeseen, jonka ovi aukeaa seuraavan kerran Italiassa. Lentolippujen ostaminen tuntuu valtavalta harppaukselta, koska tähän asti interrail on ollut päässäni vain no siihen nyt on vielä aikaa -tasolla. Tilassa, jossa se on mukava ajatus, mutta ei vaadi minkäänlaisia toimenpiteita. Vaan eipä ole enää! Nyt asioita voi rueta tosissaan pohtimaan, kun kuvio on merkittävän esiaskeleen verran selvillä. Tietysti kaikki Euroopan rautatiet ehtivät vielä vaikka sulaa ennen kesäkuuta, mutta kolmen päivän Rooman matka meille nyt on ainakin luvassa, vaikka surkeita sattumuksia kevääseen osuisikin.


Alunperinhän meidän piti startata Espanjasta, mutta se suunnitelma muuttui heti, kun olin sen suunnitelmaksi ehtinyt kirjoittaa. Jarkon espanjalainen vaihtarikaverikaveri ilmoitti, ettei ole varma, onko kotiutunut omilta reissuiltaan vielä ennen kesäkuun loppua, joten Espanja täytyi siirtää matkan päätöspisteeksi. Rooma taas tarttui seikkailun uudeksi startiksi edullisten lentojen ja sijainnin takia, koska lentäminen enemmän itään esimerkiksi Budapestiin, olisi aiheuttanut ylimäätäistä koukkaamista Italiaan (joka on nykyään must see -listalla) ennen Saksan suuntaan siirtymistä. Rooma tuntui myös kiehtovalta kaupungilta junnailla vähän aikaa paikoillaan ennen reililipun surraamaan laittamista. Oikein imelästi, jos asiaa ajattelee, Rooma on myös romanttinen kaupunki hioda parisuhde huippuunsa ennen kuukauden, huhupuheiden mukaan hermoja ja parisuhdetta kiristävää, interrail-kokemusta. We'll always have Rome.


Ensimmäisistä tuhlatuista reilirahoista sen verran, että suorat Norwegianin lennot kirjattavilla matkatavaroilla Helsinki-Rooma maksoivat (69e + 24e) x 2 + luottokorttimaksu 3,8e = 189,8e ja noin 4 kilometrin päässä Rooman keskustasta sijaitseva hostelli kolmeksi yöksi 111e, johon tulee paikan päällä lisää kaupunkivero 3,5e/yö/hkl --> yöpyminen Roomassa yhteensä 132 euroa. Rooman kanssa olimme valmiit panostamaan majoitukseen, koska ajattelimme nämä reissun ensimmäiset kolme päivää rentona lomana, jonka jälkeen vasta alkaa seikkailu tuoden mukanaan dormit ja leirintäalueet.
Siispä ylpeydellä kahden hengen Roomailu 190e + 132e = 322 e.

Luottokortista täytyy vielä sen verran sanoa, että meiltähän ei kummaltakaan toistaiseksi sellaista löydy, mutta minä tilasin viime vuonna uuden opiskelijakorttini maksuominaisuudella, jonka myötä korttia voi käyttää kaikkialla, missä MasterCardiakin. Erona vain, että minun kortillani ei ole luotto-ominaisuutta vaan rahat täytyy ensin todellisesti siirtää omalta tililtä ElisaLompakko-tilille, josta MasterCard sitten hakee ne käyttöön. Näin eilisen lentolippujen ja hostellin varaamisen kokoisella kokemuksella, hurjan kätevää! 


6 kommenttia:

 1. Itseltä löytyy myös tuo kansainvälinen opiskelijakortti maksuominaisuudella ja se on osoittautunut todella käteväksi! :) Paitsi maksuominaisuus, niin tuolla kortilla saa monista museoista yms. alennuksia ulkomailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vitsi hyvä kuulla, koska mä arvoin aikanaan näitten eri korttien välillä pitkään ja moneen kertaan. Otanko maksuominaisuuden, otanko kansainvälisen vai otanko normiläpyskän.....

   Poista
 2. Moi!
  Ekaa kertaa täällä kommentoin vaikka oonkin seuraillu mukana jo jonkin aikaa! Oot tosi hyvä kirjottamaan ja nykyään luen mielenkiinnolla kaikki postaukset, vaikka aluksi aloinkin seuraamaan lääkisjuttujen perässä :)
  Mielenkiintosta lukea teidän reilisuunnitelmia, kun itekin suunnittelen kesäkuulle reiliä ympäriämpäri Eurooppaa enemmän tai vähemmän onnistuneen pääsykokeen jälkeen!
  Mukavaa kevättä ja innolla seurailen jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, moi ja kiitos! Ihana et laitoit kommentin, koska nään kyllä, että ihmisiä käy, mut jälkiä jää vain harvoin, vaikka kommentteja on aina kiva saada. Ollaan molemmat siis kesäkuussa rautateiden armoilla ympäriämpäri Eurooppaa :D
   Valtavan paljon tsemppiä kevääseen ja itseluottamusta pääsykoepäivään! Kyl se siitä, vaikka kuinka kliseeltä kuulostaakin.. ja onneks on kesälle noin ihana palkinto odottamassa kävi miten kävi ;)

   Poista