maanantai 16. maaliskuuta 2015

Meri! Se tulee takaisin!

Meinaa livetä tämä blogi nyt kovasti Turku-matkailun markkinointipuolelle. Eilen aurinkoista jokirantaa ihanine turkulaisineen ja tänään ainutlaatuista merenrantaa Ruissalosta. Kaupunki voi sitten myöhemmin ottaa yhteyttä nimellisen palkkion kanssa vaikka sähköpostin kautta....


En ole aikaisemmin pyörinyt Ruissalossa puhtaasti vailla tarkoitusta ja vapaasta omasta tahdostani vaan aikaisemmat reissut ovat olleet koulun puolesta joko opintojen kautta bilsavuonna tai juhlamielessä lääkiksen Beach partyjen aikaan. Kesän 2013 Ruisrock on tietysti myös täysin oma lukunsa, mutta silloin fokus oli hiukan toisaalla kuin upeassa luonnossa ja metalliaita rajasi meidät eroon ylimääräisestä puustosta. Vaikka omia kokemuksia ei olekaan onneksi tuttujen seasta löytyy inspiroivia ihmisiä, joiden ideoita voi matkia, kun ei keksi aurinkoiselle sunnuntaille muuta sen arvoista puuhaa. Termari reppuun, makkarat mukaan ja pyörän selkään kohti Ruissaloa. Ihan vapaaehtoisesti.Kyllä meri vain on upea, vaikka Järvi-Suomen tyttö kuinka sielultaan olisikin. Meressä on myös jotenkin järveä haikeampi fiilis. Ajatus, että tuo kimallus jatkuu tästä satojen kilometrien verran eteenpäin ajautuen lopulta hetkeen, jossa maata ei voi enää nähdä lainkaan.


Ainut miinus päivälle oli kevätkankea satulaan vielä turtumaton takapuoli, joka meinasi alkaa kiukutella 30 kilometrin mittaiseksi venyneen pyöräreissun loppumetreillä. Että tälläisiä ekan maailman ongelmia...

Toivottavasti muillakin oli ihana aurinkoviikonloppu! :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hahhah "ihan jees" :D Tosin itellä Helsingin suunta ihan liian huonolla tuntemuksella ja aloin lämmitellä suhdetta pääkaupunkiin vasta viime keväänä. Paljon siis vielä näkemättä.

   Poista
 2. Jos toivomuksia blogin suhteen saa esittää, toivoisin kovasti juttua ja varsinkin kuvia opiskelussasi käyttämistä muistiinpanoista! Miten teet muistiinpanot, keskitytkö piirtämiseen vai kirjoittamiseen, kirjoitatko pitkästi vai lyhyesti ja mielipiteitäsi opiskelutekniikoihin vaikkapa pääsykokeeseen lukiessa. Olen tämän kevään abi ja haen lääkikseen ensimmäistä kertaa ja edelleen hieman mietityttää, onko opiskelutekniikkani edelleen liian hauki on kala-tyyppistä, joten olisi kiva kuulla mielipidettä ihmiseltä, jolle pääsykokkeeseen valmistautuminen on tuttua muutamankin kevään kokemuksella. Muutitko tekniikkaasi esim. vuonna 2013 verrattuna edelliseen kevääseen?
  Olen tällä hetkellä Valmennuskeskusen lääkiskurssilla ja eräs lääkiksessä 1. vuotta opiskeleva tutor mainitsi, että lukiossa menestymiseen vaadittavalla opiskelutekniikalla tuskin lääkiseen mennään, ja minua jäi hieman vaivaamaan, millaisella tekniikalla lääkikseen sitten oikein päästään? Olisiko sinulla mahdollisesti mitään sanottavaa aiheeseen?
  Toivottavasti jaksaisit kirjoittaa jotain vähän samantyyppistä pääsykoetsemppiä kuin viimevuonna tänäkin keväänä, vaikka kolmiosainen kirjoituksesi viime keväänä onkin varsin laaja :) Niitä uudelleen lukiessa syttyy aina motivaation kipinä, että ''kyllä minäkin pystyn'' :) Kiitos vielä ihanasta blogista, joka huokuu positiivisuutta ja aina tsemppaa kun sähkömagnetismi tai ydinfysiikka syövät itsevarmuutta!
  ps. Juttua Turusta on aina kiva lukea, terveisin ''unelma-opiskelukaupunki yhä hakusessa'' :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjan iso kiitos mahtavasta kommentista! Minulla oli eilen muuten melko huono päivä, mutta tämä kommentti pelasti vähän fiilistä :)

   Mulla on mielessä ainakin yksi selkeästi pääsykoetunnelmiin viittava postaus, joka lähtee toivottavasti ihan lähiviikkoina toteutukseen (idea on jo, mutta kuvat uupuu) ja yritän kevään edetessä tarttua aiheeseen vielä muillakin tavoilla, koska varmasti aika monella lukijalla on toukokuussa kovat paikat edessä. Tuohon muistiinpanomateriaalitoiveeseen tartuin samantien, koska musta tuo nyt vaan oli loistava toive! Toivottavasti valaisee vähän aihetta ja lisää saa aina kysyä, jos joku jää vaivaamaan. Paljon tsemppiä sulle kevättä varten. Kuulostat tosi motivoituneelta ja se hyvä :) Sellaset pääsee lääkikseen! ;)

   Poista