tiistai 31. maaliskuuta 2015

Veri vetää minut takas aina Kuopijoon

Mistä tiedät pitkän tauon jälkeen lähteväsi ja saapuvasi taas kotiin Kuopioon?

- Matkaan lähtiessäsi joudut hautamaan ihanat, jo viimeisen kuukauden Turussa käytössä olleet, tennarit+muut kevätkengät kenkäkaapin perukoille ja vetämään jalkaan maailman raskaimmalta ja rumimmilta näyttävät talvikengät. Tekee mieli amputoida jalat polven alapuolelta, kun vilkaiseekin vahingossa peiliin.

- Pohdit ylipäätään vaatekaapin edessä, että miten kylmää siellä oikeasti on, ja miten kylmään säähän pukeuduttiinkaan.

- Olet matkasta niin innoissasi, että luentotauolla vessassa käydessäsi unohdat lukita vessan oven, ja ovi luonnollisesti pamahtaa auki viiden sekunnin kuluttua tuijotellessasi hypnoosissa hyvin kyseenalaiseen paikkaan vessakopin seinään asetettua speksijulistetta. Mutta kun siinä mainittiin kiertueen kohdalla Kuopio!

- Junassa tunnet pientä noloutta istuessasi tiukasti pyllylläsi Turusta junaan hypänneen ihmisvirran valuessa suurilta osin ulos Tampereella ja Jyväskylässä. Ei kai ne luule, että mä asun Pieksämäellä??

- Junassa ihmiset puhuvat enevissä määrin hitaaaaasti ja viäntäen mitä lähemmäs Kuopiota saavutaan. Hassua, miten en edes uskottavasti osaa matkia savoa, mutta silti se kuulostaa kotoisalta. 

- Junan ikkunasta näkyy enenevissä määrin lunta, mitä ylemmäs Suomen karttaa kivutaan. Valtava shokin aihe turkulaiselle, jonka elämässä lunta ehti olla noin viikon verran viime marraskuussa.

                             

- Kotiovella odottaa pahimman hormonimyskyn silmässä kieriskelevä teinityttökoira, jonka ensimmäiset juoksut ovat käynnissä. Muun perheen masentuneeksi julistama koira heiluttaa ja kipristelee häntäänsä ja onnsilminnähden riemastunut sinut nähdessään, vaikka taukoa edellisesti näkemisestä on neitikoiran nuoreen ikään suhteutettuna valtava aika.

- Sama apaattiseksi leimattu koira ottaa ensi kertaa lähes viikkoon lelun suuhunsa ja kellistyy vapaaehtoisesti makuulle sinun kanssasi leikkiessään. (Meillä on pientä kasvukipuilua huomattavissa Danan ekojen juoksujen kanssa.)

- Jääkaapissa on ruokaa, josta sinun ei ole tarvinnut eikä tarvitse maksaa yhtään mitään<3

- Keittiön hanasta ei tule kylmää vettä.

- Siskosi viivyttelee suihkuun menoa viimeiseen asti.

- Suihkuveden paine on säälittävä omaan suihkuusi verrattuna.

- Vierashuoneeksi muuntuneen oman huoneesi uusi kello nakuttaa niin lujaa, että patteri on eliminoitava ennen nukkumaanmenoa.

- Edessä on monta koiran ja ulkoilun täyteistä päivää, suklaamunia sekä jonkun muun tekemää ruokaa.


Viimeisimpänä ja tärkeimpänä muistat, että arki rullaa täällä aivan samanlaisena kuin ennenkin, ja tajuat olevasi valtavan onnellinen päästessäsi loman lopulla solahtamaan ikiomaan arkeesi kuuden tunnin päähän Kuopiosta.

Postauksen otsikko Timi Lexikonin biisistä Huasteleppa levveemmin.

2 kommenttia:

 1. Ihana kuva krista! Mikäs toi pieksämäki on, jotain vikaa? :D ja mun mielest nakuttaa kuulostaa aika itäsuomalaiseltta :D puhutko murteella? Tai huomaako ihmiset et oot muualta ku turusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Pieksämäessä sinänsä mitään vikaa ole, mutta ylpeänä kuopiolaisena pidän Kuopiota noin kymmenen (tuhatta) kertaa Pieksämäkeä parempana paikkana :D Pieksämäkihän on noin tunnin junamatkan päässä Kuopiosta sijaitsena pikkupikkukaupunki, johon rinnastettuna Kuopio tuntuu isolta mestalta. Ja anteeksi kaikki pieksulaiset, joita juuri loukkasin, mutta minullekin oma kotikaupunki on aina oma kotikaupunki <3

   Mulle itelle on alunperinkin aika ohuesti tarttunut tuo savon murre ja koko ajan sitä tietysti kuluu pois, kun vaellan varsinaissuomalaisten keskellä, mutta kyllä varsinkin heti muuton jälkeen ihmisille oli selvää, etten ole ihan Turusta. Ei minua kuitenkaan suoraan osattu mihinkään tiettyyn maantieteelliseen lokeroon heittää, mutta jostain muualta minä olin tullut. Nykyään puheen rytmikin on varmaan hioutunut enemmän turkulaiseen suuntaan, koska en ole viime aikoina kuullut uusilta tuttavuuksilta palautetta puhetavastani. Mutta siis ihan oikeasti, en minä alunperinkään paha savon viäntäjä ollut :D Enemmän erona oli juuri puheen rytmitys.

   Poista