sunnuntai 30. elokuuta 2015

Mä haluun olla hippi

Käsittämätöntä kuinka eri nopeuksilla viikonloput voivat kiitää! Viime viikonloppu tuntui kestävän ikuisuuden ja tämä solahti käsistä hetkessä. Onneksi osattiin Jarkon kanssa käyttää vähäiseltäkin tuntunut aika hyödyksi ja hippeydyttiin kahdessa päivässä melko totaalisesti. Meillä ei syödä lihaa seuraavaan kuukauteen.

Pikkujuttu, sanovat kasvisruokaa lähes ilmanaan hengittävät, mutta meille kyseessä on valtava muutos. Pariskunta, joka on elänyt aivan liian huonolla ruokasuunnittelulla ja turvautunut noin joka toinen päivä hätäruoka-jauhelihakastikkeeseen, joutuu nyt miettimään ruokaostoksensa huolellisemmin etukäteen ja pohtimaan, kuinka tyydyttää molempien ravintoainetarpeet 30 päivän ajan ilman lihaa. Elossahan säilyy, vaikka vain kerran päivässä koululla syömällä, mutta meille ideana ei ole ainoastaan selviytyä, vaan pakottaa itsemme kokeilemaan uudenlaisia ruoka-aineita ja reseptejä. Kun kaikki tutut ja turvalliset ruokalajit viedään listalta, on pakko etsiä uusia jostain totaalisen vieraasta. 

Vieraalle maalle ja kauas sinne, astuimme jo heti tänään, kun kävimme tyhjentämässä paikallisen K-kaupan linsseistä, couscousista, pavuista, soijasta ja tofusta. (Ammattilaishippeinä pyörimme kaupassa varmaan vartin etsimässä tofua. Eikai se ole pakaste?) Ei mitään tietoa, mitä tulemme kuukauden aikana kokkaamaan, mutta parasta tässä kokeilussa onkin, että meidän on pakko keksiä jotakin. Kuukautta ei eletä mukavasti vain porkkanaa ja salaattia syömällä varsinkin, kun yliopistoliikunnan jumpat alkavat taas huomisesta eteenpäin rullata ja energiankulutus sitä myöten pompahtaa. Pieni veikkaus, että google saattaa tulevan kuukauden aikana laulaa.
 
Suuren ruokaelämänmuutoksen lisäksi ehdimme pelastaa maapalloa myös kierrättämällä. Lauantain Siivouspäivä oli meille kummallekin lottovoitto. Jarkko korjasi talteen ruskeanoranssin Kånken-repun ja punaisen Vansin pipon yhteensä 27 eurolla, ja minä taas löysin mekon, kaksi paitaa, topin ja nilkkurit 14 eurolla. Nyt melkein suorastaan harmittaa, että vinkkasin pipon Jarkolle, koska kirkkaanpunainen peruspipa on ärsyttävän hieno. Valitettavasti myös Jarkon mielestä, joten toivoa omistajanvaihdoksesta ei ole näkyvissä. Parasta Siivouspäivän tapaisissa häppeningeissä on juuri osanottajakunta. Paikalla on paljon nuoria urbaaneja naisia, joiden upeat käytetyt vaatteet, silloin tällöin jopa merkkivaatteet, minä ostan mielelläni parilla eurolla pois pyörimästä. Win-win -situation parhaimmillaan.

Kasvisruokailusta vasta päivä 1 takana, että hyviä kasvisruokareseptejä, anyone? Kuukausi on pitkä aika syödä *askaa.

2 kommenttia:

  1. Linssikeitto, ite teen tällä ilman kapriksia ja valkosipulia ja lisään koskenlaskijaa, toimiii! http://www.lily.fi/blogit/putkiremonttipaivakirja/punainen-linssikeitto ite tekis mieli kokeilla kesäkurpitsalinguinea mut en oo vielä ehtiny testata, näyttää vaan hyvältä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiitos! Näytti ihanan yksinkertaselta, koska yks haaste tulee ehdottomasti olemaan uusien reseptien sisäänajo perusarjen mullaonnälkäNYT-hetkien aikana :D

      Poista