tiistai 11. elokuuta 2015

Minifestarikesä

Jos on ylipäätään luvallista sanoa mahtavan reilin aikana olleensa kateellinen Suomeen jääneille kavereille, niin Ruisrock-viikonlopun aikana minä vähän olin. Suomea helli aurinko ainoaa kertaa koko kesän aikana ja Facebook sekä Instagram tursusivat kauniita kesäihmisiä, jotka olivat maailman onnellimman näköisiä. En minä onneksi oikeasti ollut kateellinen vaan ainoastaan superiloinen kaikkien kavereiden puolesta, jotka saivat nauttia auringosta ja ruissifiiliksestä yhden mahtavan viikonlopun ajan. Jos Suomessa olisin ollut, niin Ruissalo olisi kyllä kutsunut, mutta onneksi Turku ei jätä kylmäksi festareiden suhteen elokuussakaan. Sunnuntaina järjestettiin nimittäin 10. Musapiknik Kupittaan Seikkailupuistossa!

Jos Ruissin aikaan sää helli, viime sunnuntaina sää lempi turkulaisia vähintään yhtä lailla. Puiston ohjelmat starttasivat kahdeltatoista lastenesiintyjillä ja iltapäivä neljän maissa lavat siirtyivät ns. nuorisomusiikin edustajille. Täysin ilmaisen tapahtuman kolmelle lavalle (ihan kun oikeet festarit!) nousi iltapäivän ja illan aikana sellaisia nimiä kuin Juno, Jukka Poika ja Paperi T. Meille Paperi T oli oikeastaan ainut esiintyjä, ketä odotimme, muiden esiintyjien soljuessa kivasti taustafiilistelynä. Jarkko on kovanluokan Paperi T -fani, jos noin katu-uskottavan artistin kovanluokan fani edes voi olla (jotenkin tulee direktionerit tai elliotterit mieleen), ja sen muutaman sadan kerran aikana, jonka levy meillä kotona on soinut, minäkin olen huomaamattani oppinut kaikki biisit. Olin siis utelias näkemään tämän mystisen synkän miehen.
Viiden aikaan, kun me Kupittaalle siirryimme, puisto oli täynnä. Aivan täynnä. Ja se oli mahtavaa! Ihanaa, että ihmiset tarttuivat kaupungin ja seurakuntayhtymän yhteistyönä järkkäämään tapahtumaan noin täysillä. Puisto oli pullollaan lastenrattaita, vaunuja, nuoria, vauvoja, opiskelijoita, aikuisia, äitejä, isiä ja kouluikäisiä, joten selkeästi yhden kohderyhmän tapahtumaksi Musapiknik ei leimaudu, vaikka lapsia ja nuoria perheineen tapahtuma minusta erityisesti kosiskeli. Me keskityimme lähinnä pikniköimään, mutta muutamalla kävelyretkellä bajamajoille, puiston hiekkateillä sai fiiistellä ihka oikeita festareita. Myyntikojuja siellä, musiikkia tuolla ja kaikkialla hymyileviä ihmisiä kesävaatteissa. Minä sain kuin sainkin festarikesän, vaikka Ruissi meni heinäkuussa sivu suun.Jos jostain saan ihan pikkasen marmattaa, tapahtuman alkoholisäännöstö oli minusta turhan tiukkaa. Ymmärrän, että koko perheen tapahtuman tulee olla koko perheelle mukava ja turvallinen, mutta kun oman seurueen kesken omalla piknikviltillä nautitut yksittäiset juomat pyydetään kaatamaan maahan tapahtuma-alueen aivan reunamilla, on sääntö-Suomi taas iskenyt. Varsinkin kellon käydessä jo yli seitsemää illalla. Kuulostan näiden kahden viimeisimmän postauksen jälkeen kauhealta alkoholimonsterilta, mutta kai sisälläni vain vielä asuu idealisti, joka uskoo suomalaisten kykenevän sivistyneeseen piknikkulttuuriin sunnuntai-iltana. Musapiknikillä tätä ei tarvinnut edes kokeilla.

Päivän aikana kävijöitä oli puistossa yli 15 000, mikä on aivan uskomaton määrä. Mahtavaa Turku! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti