keskiviikko 12. elokuuta 2015

Opiskelija, mene teatteriin!

Minulla oli tänään tarkka suunnitelma, kuinka toimin koulun jälkeen iltapäivällä, että saan sisätautien sisäänpääsytenttiin lukemisen aloitettua huolella. Ensin luen puoli tuntia ruotsinkielistä sanomalehteä, sitten alan opiskella ja muutaman tunnin päästä olen todella tyytyväinen itseeni, koska olen ollut paras. Tämä oli ajatukseni lyhykäisyydessään. Suunnitelma toimikin aukottomasti siihen asti, että pääsin kotiin. Eteisen lattiamatolla minua odotti posti. Raskaan Duokkarin pystyin kiertämään ongelmitta, mutta sen lisäksi luukusta oli tipahtanut Turun kaupunginteatterin syksyn 2015 ohjelmisto, ja nyt olen liian innoissani lukeakseni ennen kuin olen kirjoittanut!

Tuleva syksy on kiinnostava. Ohjelmistossa mikään ei saanut aikaan aivan Seilin tapaista mun on pakko nähdä toi -reaktiota, mutta toisaalta olin tasaisen innostunut kaikesta. Voisin milloin vain lähteä katsomaan mitä tahansa esityksistä. Breaking the Wavesistä saimme bloggariporukalla viime keväänä 10 minuutin teaserin, ja pätkän repivyys sai minut innostumaan. Haluan teatterilta vahvoja tunteita, en haaleaa lötinää, ja Waves vaikutti ihanan synkältä ja suurelta. Kaikki oikein kiinnostaa kotimaisuuden takia. Tamara tulee olemaan iso musikaali upeine lavasteineen ja puvustuksineen, ja minä olen kovasti, paino sanalla kovasti, musikaaliseksuaali. Uusi Domino-teatteri taas nostaa lavalle standup-komedian Luolamiehen ruuhkavuodet, enkä ole ikinä kokeillut stand up:ia missään muodossa. Haluan kaiken!

Opiskelijalle seuraava kysymys on, kuka maksaa? 469 euron Kelan myöntämästä kuukausibudjetista Tamaran 40 euron opiskelijalippu vastaa 8,5% koko kuukausituloista, joista täytyy maksaa kulttuurihupien lisäksi myös vuokra, laskut, opiskelutarvikkeet ja sellainenkin turhuus kuin ruoka. Kaksi lippua esimerkiksi pariskunnalle tekee jo yli 17% loven toisen alunperinkin pieneen kuukausibudjettiin. Se on hullua ja ikävää, koska opiskelijoissa on paljon ihmisiä, joita teatteri kiinnostaisi. Siksipä minä olin tänään erityisen fiiliksissä, kun plärättyäni ohjelmalehtisen loppuun, huomasin tämän:

Teatteri tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden ostaa saman päivän näytöksiin lipun 10 eurolla, jos näytöksessä vain on tilaa. Etu on voimassa maanantain-torstain näytöksissä. Kympillä ei nykyään pääse edes leffaan. Nyt sillä pääsee teatteriin! Toivon koko sielustani, että systeemi toimii ja opiskelijoille jää vapaita paikkoja lunastettavaksi, koska tämä on hyvä. Erittäin hyvä. Vastaavalla saman päivän -etu tyylillä muuten myös Turun Filharmoninen Orkesteri tarjoaa opiskelijoille alennettuja 3 euron lippuja sinfoniakonsertteihin. Minä aion mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti