perjantai 28. elokuuta 2015

Reilipäivät 11-13: Praha

Praha oli meille Wienin jälkeinen taivas. Aurinko paistoi, olut oli halpaa ja meillä oli jälleen kaveri kaupungissa. Mitä muuta pieni reilaaja voi matkakohteeltaan toivoa.

Asuimme Tsekeissä Jarkon vaihtokaverin luona, mikä oli yhtä aikaa etu sekä haitta. Ensimmäisen päivän ajan olimme kaikki aivan fiiliksissä kaupunkiin saapumisesta ja hyvää mieltä riitti vaikka muille jakaa. Löysimme jokirannasta sattumalta olutfestivaalit, joilta sai muutamalla kolikolla ostettua tuoppi kerrallaan erilaisia oluita maisteltavaksi. Tuosta reissusta meille jäi muistoksi myös tuopit, koska ennen maistelua jokaisen täytyi lunastaa itselleen alueelta kolpakko. Aurinko paistoi Wienin kokoisen tauon jälkeen ja Praha vaikutti äärimmäisen potentiaaliselta huippukaupungilta.Kääntöpuolena isäntämme luona majoittumisessa oli kuitenkin hiukan nihkeä kakkospäivä, jolloin meistä Jarkon kanssa tuntui, että meitä kierrätetään kaupungilla, koska niin on pakko tehdä. Loikimme julkisesta kulkuvälineestä toiseen, enkä oikein osaa sanoa Prahasta mitään näin jälkikäteen, koska maisemat vaihtuivat niin vilinällä. Kaikissa muissa kohteissa taivalsimme paljon jalan, jolloin kaupunkiin sai paremman kosketuspinnan kuin auton tai metron ikkunasta maisemia katsellessa. Siispä tyydyn vain sanomaan, että näen Prahassa paljon potentiaalia. Olen kuullut monilta hyviä kokemuksia Prahasta ja jonain päivänä aion mennä kokemaan ne itsekin, aivan omin jaloin. Eikä Praha todellakaan huono pysähdys ollut, ei lainkaan. Olisimme vain Jarkon kanssa kaksin valloittaneet sen paremmin.Koska Jarkon ja Ondran yhteinen historia on vahvasti Koreassa, emme päässeet Koreavaikutteilta eroon Tsekeissäkään. Hämmentävin hetki minulle oli istua sängyllä ja katsoa kahden nuoren miehen kuuntelevan Youtubesta Soulin metron kuulutuksia ja äänimerkkejä kuin he eivät olisi ikinä kuulleet mitään parempaa. Kävimme myös korealaisessa ravintolassa syömässä, että vaihtomuistelukiintiö saatiin varmasti täyteen.Prahavinkit tiiviisti:
- Vanha kaupunki
- Sushibuffet ison uuden kauppakeskuksen yläkerrassa
- Prahan linna
- Jokiranta
- Olut

Ps. Ei yhtäkään kivaa kuvaa minusta koko Prahasta! Laitan minua tuolloin vaivanneen reilinuhan piikkiin.

2 kommenttia:

  1. Itsekin huomasin Melbournessa kun kierrettiin pari päivää paikallisten kanssa, että ei saanut niin hyvää kokonaiskuvaa kaupungista. Kai se on liian nopea tahti ja kun paikalliset tietää ne parhaat paikat ja nopeimmat tavat päästä niihin. Eikä pääse itse eksymään ja löytämään. Mutta praha<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä just, et paikallinen osaa reitit ja paikat niin aasta beehen päästään aivan liian helposti. Jää haahuilu, jonka aikana kaupungin oppii tuntemaan, kokonaan pois. Niin moni on kyllä Prahaa kehunu, että mulla on kova luotto siihen :) ja onneks ei oo matkan pituudesta Tsekkeihin pääsy kiinni, että eiköhän Praha meitä tulevaisuudessa vielä kutsu.

      Poista