torstai 20. elokuuta 2015

Reilipäivät 9-11: Wien

Lausahdus *aska reissu mutta tulipahan tehtyä, sopii ikävä kyllä meidän Wienin reissuun. Sää alkoi viiletä jo viimeisenä Kroatiapäivänä, mutta Wienissä saimme vielä vettäkin niskaamme. Lisäksi asuimme kalliisti, söimme huonosti emmekä hennoneet mennä sisään yhteenkään turistinähtävyyteen, koska kaikki oli meille joko liian kallista tai liian vähän kiinnostavaa hintaansa nähden. Hännänhuippuna tutustuimme muutaman tunnin ajan paikallisen terveydenhuollon päivystysjärjestelmään, koska minulle iski virtsatientulehdus. Siinä oikeastaan kaikki, mitä Wienistä muistan. Wien oli meidän kummakin se huonoin paikka reilillä.


Oli Wienissä oikeasti puolensakin, ehkä vain pienemmät kuin muissa reissun kohteissa. Arkkitehtuuri oli näyttävää ja kulttuurinnälkäisille kaupungista löytyy maailmanluokan orkesterimenoa. (Kuka muistaa lastenohjelman, jossa seikkaili sininen piano nimeltä Oskar? Jo siinä ohjelmassa on riittävästi syytä mennä Wieniin.) Harmillista vain, että Wien oli budjettimatkailijalle turhan kallis ja hieno kaupunki. Lisäksi kaupunki oli tyhjä! Tuntui, että sade ja viileys sai paikalliset ihmiset piiloutumaan koteihinsa ja kadut ammottivat tyhjllään. Meillä ei onneksi ollut Wienin suhteen mitään toiveita tai odotuksia, joten kahden yön haahuilu autiokaupungissa ei edes harmittanut mahdottomasti. Voipahan sano käyneensä ja mahdollisesti menevänsä isomman rahapussukan kanssa uusiksi.

Melkein alkumatkan teemaksemme muodostunut pride jatkui myös Wienissä, jossa osuimme sattumalta sateenkaarikansan puistojuhlaan. Jarkon keräämien katseiden (hih!) lisäksi saimme myös valokuvamuiston tapahtuman kuvauspömpelistä. Jotain hyvää oli myös sateessa, koska pridekansa sai räpsytellä kännykkäkameroitaan kohti taivasta, sateenkaaren muodostuessa tapahtuman ylle.


 Meidän reilin ainut yöjunaan verrattava kokemus osui muuten matkalle Zagrebista Wieniin. Junamme kulki varausmaksuttomasti illalla/yöllä Zagrebista Itävallan Villachiin, josta jatkoi varausmaksullinen juna Wieniin kello yhden maissa yöllä. Päätimme säästää yhteensä 20 euroa ja odottaa yöjunan sijaan aamujunaa, jolla Villach-Wien välin sai matkustaa ilmaiseksi. Tosin säästö tarkoitti samalla yli neljän tunnin odottelua Villachin asemalla keskellä yötä. Kun teimme päätöksen odottaa, olin aivan varma, että viimeistään parin tunnin päästä vihaamme itseämme, mutta neljä tuntia sujahtikin todella helposti. Minä luin kirjaa ja kirjoitin matkapäiväkirjaa, Jarkko luki, kuunteli musiikkia ja kikkaili diaboloilla. Hetkessä olimmekin jo junassa ja seuraavassa jo Wienissä jonottamassa mäkkäristä ruokaa.

Wienvinkit tiiviisti:
- ööö
- öööö
- ööööö
- Viiniä?
- Palatsi ja parlamenttitalo
- Huvipuiston maailmanpyörä
  
Mä en tiedä Wienistä mitään. Kai täs on aikaa nyt sit opetella.

2 kommenttia:

  1. Oi voi, harmi ettei Wien napannut. Sää kyllä vaikuttaa niin paljon :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on melkein noloa myöntää, miten paljon sää vaikutti just erityisesti Wienin kohdalla kaupunkikokemukseen. Wienissä kun meillä ei ollut ketään tuttuja eikä oikein edes tiedetty kaupungista mitään etukäteen. Sateen tyhjentämä Wien oli vähän kuin saippua, joka vaan lipsu meidä käsissä ilman, että saatiin siitä mitään irti. Mutta toivo ei mennyt, koska uskon, että joka kaupungilla on vaikka mitä annettavaa. Pitää mennä vaan kaivamaan tarkemmin ;)

      Poista