torstai 11. helmikuuta 2016

Some haltuun

Olen itse blogilukija, joka tykkää joka aamu aamupalapöydässä istuessaan käydä manuaalisesti kirjanmerkkivalikon kautta kurkkaamassa jokaiseen lukemaansa blogiin erikseen, että josko olisi ilmaantunut uusi postaus. Seuraan hyvin rajallista määrää blogeja ja monena aamuna tsekkauskierros pääsee loppuun suorastaan ennen aikojaan kahvikupin ollessa vasta puolessa välissä, mikä on kuitenkin oma henkilökohtainen ongelmani, eikä koske millään tapaa tätä postausta.

Koska ilmeisen moni ei saa samanlaisia kiksejä blogien manuaalisesta haravoinnista, on netti pullollaan tapoja seurata blogeja niin, että uudet postaukset läjähtävät hopealautasella suoraan eteen blogin päivityttyä. Pitkään oli kotimainen Blogilista, jonka kautta tännekin usein eksyttiin, mutta Blogilistan viimevuotisen kuoppaamisen jälkeen jonkinlainen tyhjiö tuntuu asettuneen seuraamismaailmaan. Siksi aion nyt kerrata ja esitellä kaikki kanavat, joiden kautta minun ja Krista_llian seuraaminen on helposti mahdollista.


Facebook
Tässä koko postauksen jippo, koska Krista_llia on nyt myös Facebookissa! En tiedä, mitä tästä tulee vai tuleeko yhtään mitään muuta kuin vuoden suurin nolous, mutta kokeillaan. Yksi tykkäys ja uudet postaukset solahtavat uutisvirtaan välittömästi niiden julkaisemisen jälkeen.
Krista_llia Facebookissa täältä tai sivupalkin kuvakkeesta.

Bloglovin'
Yli 16 miljoonaan kuukausittaisen käyttäjän palvelu, joka puhuu englantia ja on Wikipedian mukaan oikein näppärä alusta seurata blogeja. Itse käyn palvelussa tasan sen verran, että vilkaisen välillä, mitä omalle blogilleni sivulla kuuluu, mutta kuten sanottu, minä en kuulukaan seuraussivustojen kiihkeimpään kohderyhmään. 
Krista_llia Bloglovinissa täältä tai sivupalkin kuvakkeesta.

Blogipolku
Kadonneen Blogilistan saappaisiin yrittää astua kotimainen Blogipolku, joka ainakaan toistaiseksi ei kuitenkaan ole kävijävirtojen (tai purojen oikeastaan) perusteella iskenyt kunnolla läpi. Olen joka tapauksessa lisännyt blogini palveluun, mutta henkilökohtaisesti käyn vilkaisemassa tilannetta niin harvoin, että joudun joka kerta tilaamaan uuden salasanan, koska en ikinä muista edellistä. Toivon Blogilistalle kuitenkin kaikkea hyvää.
Krista_llia Blogipolussa täältä tai sivupalkin kuvakkeesta.

Blogger
En ole edes satavarma, onko seuraamisominaisuus Bloggerin kautta enää käytössä, mutta tarjotaan nyt edelleen tätä vaihtoehtona, jos joku tykkää. Olen suorastaan niin hämilläni, että en osaa tarjota muuta reittiä Bloggerin kautta seuraamiseen kuin sivupalkki, joten olkoon sitten niin.
Krista_llia Bloggerissa sivupalkin kuvakkeesta.

Instagram
Blogin elämä on minun elämääni, joten välähdyksiä kauas tänne päätyvän sisällön taakse voi nähdä seuraamalla henkilökohtaisesti minua Instagramissa käyttäjänimellä kranyl.
Minä Instagramissa täältä tai sivupalkin kuvakkeesta.


Valitse vapaasti tyylisi, tai haravoi tiesi blogiin edelleen kirjanmerkkilandian kautta kuten allekirjoittanut, mutta muistutan, että puhtaita kannatustykkäyksiäkin otetaan mielellään Facebookissa vastaan. Hiphei, uusia juttuja kohti!

2 kommenttia: