tiistai 3. tammikuuta 2017

Hyvää uutta vuotta 2017!

Palasin tänään blogimaailmaan istumalla pitkästä aikaa oman keittiönpöydän ääreen aamukahville (en voi sanoa aamupalalle, koska meillä ei ollut aamupalaa, oli vain kahvia...) ja pläräämällä melkein kahden viikon tauon jälkeen lukemiani blogeja. Kuopio ja blogit - niin niiden lukeminen kuin kirjoittaminenkin - eivät nimittäin vain sovi yhteen, kuten olen aiemminkin valittanut, ja olen viimeiset 1,5 viikkoa oleskellut Savossa. Mutta nyt olen palannut. Lauantaina Turkuun ja tänään blogimaailmaan, eikä kukaan voi uskoa, miten hyvältä se taas tuntuukaan! Tunsin aamukahvihetkeni aikana oikean inspiraatiovyöryn bloggaamisen suhteen muiden tekstejä lukiessani, mutta koska päivällä oli kirjoittamisen sijaan tarjota minulle muita haasteita (lue: uunin taustan pesu ja imurointi), pääsin aloittamaan inspisvyöryttämiseni vasta nyt illan tunteina. Onneksi on kuitenkin yhä lomaa, joten aivan sama mitä kello on!

IMG_3906

Vaikka aamulla selaamani blogimaailma on jo päiviä sitten hyvästellyt menneen vuoden 2016 ja siirtynyt sampanjat poksuen uuteen vuoteen 2017, minä aion matti myöhäsenä palata hetkeksi menneeseen. Kävimme jo uudenvuodenaattona juhlahumumme keskellä kavereiden kanssa läpi vuoden 2016 highlightit -kierroksen, mutta koska leikki tuli silloin hiukan puskista, aion nyt keskittyä paremmin ja pohtia huolella, mistä tulen muistamaan vuoden 2016.

18.1.2016 siirryin lääkiksessä klinikkaan, oikeaan potilastyöhön, mikä on kevään ja syksyn aikana opettanut minulle valtavan paljon. Olen oppinut jo vuodessa paljon työyhteisöstä, sairaalan toiminnasta, potilaista, sairauksista, mutta ennen kaikkea itsestäni ja tiedän olevani oikealla tiellä. En ole läheskään valmis, mutta matkalla mielestäni oikeaan suuntaan.

15.5.2016 aloitin ensimmäisen työni omalla alalla. Tein kesän aikana kaksi kuukauden mittaista harjoittelua, yhden kliinisellä mikrobiologialla ja toisen sisätaudeilla, ja koin suurta ylpeyttä saadessani ensimmäisen palkkani oman alani työstä.

IMG_3893

19.6.2016 aloitin matkan jollaista en ikimaailmassa ollut kuvitellut tekeväni. Nousimme Jarkon kanssa pyöriemme selkään rinkat pullollaan retkeilytarvikkeita ja aloitimme neljän pyöräilypäivän, kolmen yön ja 250 kilometrin Saariston Rengastien. En etukäteen tiennyt, että pystyisin sellaiseen.

14.10.2016 minua kosittiin kauneimmalla mahdollisella sormuksella ihanimman mahdollisen miehen toimesta ja minä suostuin silmät onnenkyynelistä sumeina. Vuosi 2016 on ehdottomasti ja ennen kaikkea vuosi, jona lupasin rakkauteni Jarkolle. Tulevaisuudessa pääsemme näkemään, mikä vuosi leimautuu iäksi meidän vihkivuodeksemme.

IMG_3895

4.11.2016 sain tietää tulleeni valituksi yhdeksi seitsemästä Turun yliopiston somettajasta loppuvuodelle 2016 ja keväälle 2017. Projekti on ensimmäinen, jossa kirjoitan ns. jonkun alaisuudessa ja saan työstäni korvauksen. Vaikka kyseessä ei ole maailmoja mullistava juttu, minulle projektiin mukaan pääseminen merkitsi valtavan paljon ja olen itsestäni todella ylpeä.

20.11.2016 saimme vieraaksemme pienen mustavalkoisen kissan, jonka kolmen viikon vierailuksi suunniteltu majailu on sittemmin muuttunut toistaiseksi voimassa olevaksi kämppäkaveruudeksi.

26.11.2016 vietimme 20-luvun teemalla minun ja Jarkon 50v-yhteissynttäreitä, jotka onnistuivat huimasti yli odotusten. Kanssamme 46 neliöisessä kaksiossamme juhli lähes 30 kaveria aivan eri kaveriporukoista ja onnelliset synttärisankarit kävivät nukkumaan vasta aamukuuden maissa.

IMG_3908

Jälkeenpäin mietittynä vuosi 2016 on ehdottomasti antanut minulle enemmän kuin ottanut. Enimmäkseen olen saanut herätä aamuisin onnellisena juuri sen päivän haasteista ja mahdollisuuksista, onnellisena, että olen juuri minä minun elämässäni. Ei tulevalta vuodelta voi toivoa enempää. Haasteita tulee varmasti riittämään ja monta kertaa tulen olemaan peloissani ja jännityksissäni, että kuinka minä selviänkään, mutta kyllä minä selviän. Me kaikki selviämme. 

Oikein ihanaa uutta vuotta 2017! Olkoon uusi vuosi meidän.

2 kommenttia:

  1. Tosi monta isoa etappia on sattunut vuodelle 2016! Toivottavasti tämä vuosi on yhtä tapahtumarikas samanlaisella positiivisella vivahteella :) Kivat kuvat myös uudelta vuodelta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuon oivalluksen takia olikin tosi antoisaa pohtia kulunutta vuotta oikein ajan kanssa. Vaikka mitä hyvää on tapahtunut! Samaa sopii tosiaan vaan toivoa tulevaltakin vuodelta. Ihanaa uutta vuotta!

      Poista