sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Jos arki painaa, järjestä täysin irrelevantit bileet

Tällä kertaa en pääse itse viemään kunniaa kotibilekaksiossamme muutama viikko sitten järjestetyistä huikeista juhlista, koska päävetovastuussa olivat Jarkko ja hänen ystävänsä Nico, mutta juhlapaikan toisena virallisena asukkaana koen kuitenkin oikeudekseni tuntea jonkinlaista ylpeyttä jälleen uudesta menestyksekkäästä illasta kodissamme.

Idea taisi syntyä jo viime syksynä. Paperi T -bileet. Ajankohta olisi otollisimmillaan helmikuun lopussa, kun juhlien teema täyttäisi vuosia. Paprun synttäribileet. Jarkko ja Nico ovat kumpikin kovia suomiräpfaneja (vaikka kovasti sanaa fani karttavatkin), joten jotain tämän suuntaista poikien yhdessä järkkäämien bileiden teeman tulisikin olla - jotain aivan järjetöntä, joka ei aukeaisi oikein kenellekään muulle kuin heille itselleen. Ei sillä, poikien syvä kiinnostus räppiä ja erityisesti Paperi T:tä kohtaan on kyllä ollut koko kaveriporukan tiedossa ja muun muassa minä olen jo yli vuosi sitten ehtinyt kuittailla aiheesta Jarkon 25-vuotissynttärilahjalla. Täysin puskista Messiaskemut eivät siis kenellekään tulleet.

Untitled
33342129296_4e653cf9b2_o

Messiaskemujen teemaan kuuluivat pukeutuminen rähjäisen tyylikkäästi mustaan/harmaaseen, alahyllyn viinit ja rahatilanteen niin salliessa gin tonicit. Vieraille siis maailman helpointa! (Paitsi, jos ei satu arkena pukeutumaan lainkaan teeman mukaisesti, eikä siis omista lainkaan teemanmukaisia vaatteita...) Koristeluissa teema näkyi Paperi T -alttarina keittiössä, mustina ilmapalloina olohuoneessa, tv:ssä non-stoppina pyörivänä ranskalaisena taide-elokuvana, Paperi T -vessamusiikkeina ja olohuoneessa nököttävänä lähes aidon kokoisena pahvi-Cheekkinä, jonka naaman kohdalle oli teipattu Paperi T:n kasvot. Kyseinen kahden räppärin mutanttihybridi seisoo muuten vieläkin olohuoneessamme odottamassa loppusijoituspaikkaansa.

Hauskinta teemassa oli kuitenkin ohjelma. Yli kymmenen täysin mustiin pukeutuneen hengen juhlakansamme vastasi ensin pareittain Nicon ja Jarkon suunnittelemaan Paperi T -tietokilpailuun, jonka jälkeen ilta jatkui Post-alfa -Rappakaljalla. Tuo perinteistä Rappakaljan ideaa ja Paprun Post-alfa -runoja yhdistävä leikki oli illan kohokohta! Nico pelin johtajana luki säkeen jostakin kirjan runosta ja meidän pelaajien tehtävänä oli kehittää runolle seuraava säe. Jokaisen kirjoitettua ehdotuksensa omalle pikkulapulleen, Nico keräsi laput ja luki ehdotukset yksi kerrallaan ääneen, mukaanlukien vastaavalle lapulle kirjotetun oikean vastauksen, ja meidän tuli arvata, mikä säkeistä on oikea. Peli oli huikea menestys ja saimme nauraa mahat kippurassa typerälle taidehomoilullemme.

Messiaspöytä
33254928611_0cb76b4d02_o

Jarkko kokosi juhlien jälkeisenä päivänä pelin aikana kirjotetuista säkeistä runokokonaisuuden, josta tuli oikeastaan aika uskottava. Alla pieni maistiainen luovuutemme hedelmistä.

se huomais et se maku on tuttu
gin tonic, tornin aulabaarist
hotellin aulassa krapulainen kellopoika
ei vois ofelia vittuakaan kiinnostaa
ei mua vaivaa maailman tuska
r-a-k-a-s
kuka muu muka vetää sua tälleen?

 siniseksi värjäytyisi taivas
ja valtion elimet
elävässä, harmaassa
täynnä toivoa
turhaan
toivon että irti päästäis
syrah-malbec blandis punaviini
tapa se macbeth
ja tuu mun kaa huispaa
rakkaus on utopiaa
mut elämä ei


Vinkkinäni siis koko maailmankaikkeudelle ja erityisesti uupuneille opiskelijoille, pitäkää juhlat! Tikusta saa asiaa ja paperista juhlat, eikä mikään rentouta paremmin kuin yhteen pieneen olohuoneeseen änkenyt ihmismassa, joka repii yhdessä riemua umpihölmöstä teemasta.

Ps. Ikinä yksienkään juhlien jälkeen ei ole ollut siivottavana yhtä montaa tyhjää viinipulloa, kuin halvan ja huonon viinimme juhlailtana. Mä en tiedä viineistä mitään.

2 kommenttia:

  1. Haa, kuulostaa ihan mahtavilta bileiltä! Post-alfa rappakalja pitää ehkä kopioda omaan käyttöön...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä vastoin kaikkia odotuksia ilta oli tosi mahtava :D Voin vain suositella!

      Poista