torstai 9. maaliskuuta 2017

Opiskelijakodin uudet helmet

Meidän maailmamme mullistui viime viikolla totaalisesti, kun saimme kotiimme tiskikoneen. Ihkaoikean ja toimivan tiskikoneen! Mikä jumalainen keksintö onkaan kyseessä ♥ Olemme asuneet Turussa jo 4,5 vuotta käsitiskin varassa ja olemme pärjänneet oikein hyvin, koska tottakai ihminen pärjää ilman tiskikonetta, mutta pakko sanoa jo viikonkin jälkeen, että kyllä ihmisen elämä on paljon parempaa tiskikoneen kanssa. Keittiön siisteys on todella suuri tekijän kodista huokuvan fiiliksen suhteen ja likaiset tiskit tiskipöydällä eivät huo'u minkäänlaista hyvää zeniä ympärilleen. Sen on huomannut koko 4,5 vuoden ajan samantien, kun pöydälle on kertynyt muutamankin päivän tiskaamattomat tiskit. Ja nyt äkisti tiskipöytämme on päivästä toiseen siisti, tyhjän tilava ja astiaton. Maailmaamullistavaa.

32427248984_391bcebc72_o

Aivan yksinkertaista tiskokoneen saapuminen kotiimme ei kuitenkaan ollut. Tai oikeastaan sen saapuminen oli hyvinkin yksinkertaista, koska saimme koneen sattumalta kaverimme muutosta, koska se ei hänen uuteen kotiinsa sopinut, mutta ongelmana oli vain, että kone hajosi muuttomatkalla kaverin kotoa meille. Mitään pysyvää, näkyvää vikaa koneeseen ei muutossa tullut, vaan toimimattomuus paljastui vasta keskimäärin 70 euroa maksavan astianpesukoneenasennuksen ollessa valmis, kun kone ei kytkennöistä huolimatta reagoinut mihinkään. Minua harmitti niin, että meinasi oikeasti tulla itku.

En tiedä, säälikö astianpesukoneasentaja vain kahta uusavutonta akateemikko-opiskelijaa, mutta hän lupasi tulla poistamaan vanhan koneen ja asentamaan mahdollisen uuden myöhemmin samaan hintaan ensimmäisen koneen asennuksen kanssa.

Enää puuttui siis vain toimiva tiskikone, jollaisen bongasin meille pika-aikataululla käytettynä Torista 50 eurolla. Viime viikolla samalla, kun asentaja tuli aloittamaan kokonaan uuden tiskittömän ajanlaskun elämässämme, Jarkko heitti vanhasta rikkinäisestä koneesta ilmoituksen Toriin ja heti seuraavana päivänä joku haki sen kahvipaketin hinnalla pois. Nyt kodissamme vallitsee ensimmäistä kertaa ikinä yhden toimivan tiskikoneen harmonia. Se tuntuu taivaalliselta, koska hurjimmillaan meillä oli nurkissa pyörimässä kaksi astianpesukonetta, joista toinen oli varmasti rikki ja toinen odotti asennusta, jota ennen emme uskaltaneet luottaa koneen olevan ehjä.

33252529255_2fca747990_o
32437988333_26365b9abb_o

Toinen kotimme uusi tuulahdus on vanhemmiltani kihlajaislahjaksi saamamme Lokki-valaisin, jonka asentaminen ei sekään ollut oppikirjasuoritus. Koska sokeripalan ja töpselin kytkeminen yhteen on mahdottomuus, enkä minä suostunut luopumaan lampun töpselistä, tarvittiin sähköasentajan apua saamaan valaisin makkariimme. Onneksi lähipiiristä löytyi pelastava sähkäri ja erään sunnuntaisen kahvi+jäätelöhetken jälkeen katossamme liihotteli Lokki.

Lamppu oli täydellinen yllätys, koska emme odottaneet mitään kihlajaislahjoja. Ainakin itse olen pitänyt kihlausta enemmän parin välisenä merkkipaaluna, enkä odottanut ympäristön reagoivan siihen muuten kuin korkeintaan skumppalasien kohotuksella. Mutta en minä tietenkään kieltäydy, jos jotain noin upeaa halutaan meille kihlautumisemme kunniaksi antaa! Lokki on Yki Nummen suunnittelema suomalainen desingvalaisin, joten sen arvokkuus sopii täydellisesti yhteen kihlautumisen kanssa. Yhtälailla kuin kihlauksessakin on Lokinkin kanssa kyse elinikäiseen suhteeseen heittäytymisestä, koska tuo lamppu tulee kestämään aikaa.

6 kommenttia:

 1. Onnea uudelle tiskikoneelliselle elämälle :) Muistan viime kesänä kauhistelleeni, kun aiempi tiskikone myytiin asunnon mukana, että mitenköhän 5-henkinen perhe pärjää ilman tiskikonetta... Mutta taivaan kiitos tästä opiskelija-asunnosta löytyi tiskikone! Yksi suurimmista arjen helpottajista :)

  Tosi kaunis Lokki-valaisin, kivasti teitä muistettu! Kauniit sisustuselementit ovat tosi kivoja lahjoja, muistuttavat aina niin lahjan syystä kuin antajastaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS! Feels gooooooood :D Ja huh huh, jos kahden aikuisen ihmisen tiskien kanssa ehti 4,5 vuoden aikana välillä laiskottamaan, niin en uskalla edes ajatella, miten kuvio toimisi, jos paletissa pyörisi vielä 3 ihmistä lisää. Onneksi teiltä kuitenkin löytyi tiskikone! Ehtii tehdä elämässä muutakin kuin tiskata.

   Mä olen myös aivan lumoutunut tuosta Lokista. Joka kerta tulee hyvä mieli, kun menee makkariin ja laittaa valot päälle :)

   Poista
 2. Tiskaaminen on eniten vihaamani kotiotyö ja yhdyn kyllä siiten että elämä sujuu paljon viihtyisämmin kun likaiset tiskit saa piiloon! Lisäksi tuntuu että astioiden rasva lähtee paremmin irti koneessa kuin käsin ja astiat tuntuvat puhtaammilta. Ja kavereita on paljon kivempi kutsua kylään kun tietää ettei sen jälkeen ole tiskivuorta odottamassa :)

  Juuri tällaisista kotipostauksista ja arjen iloista pidän on kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiskaaminen ja imuroiminen ovat kaksi top-inhokkiani kotitöistä! Nyt kun toinen niistä hoituu ihanan näppärästi nappia painamalla, täytyisi ehkä yrittää tsempata jälkimmäisen kanssa. Varsinkin, kun kaksiomme uusi karva-asukas on tehostanut huomattavasti lattioiden likaantumistahtia.

   Tuo kavereiden kutsuminen kylään on aivan totta ja samaten olen myös paljon innokkaampi tekemään ruokaa ja leipomaan, kun ruuanlaittoa ei enää seuraa valtavan tiskivuoren tuhoaminen täydellä mahalla. Ja varsinkin ruuanlaittotiskeissä tuo rasvaisuus juuri korostuu. Astianpesukone on taivas maan päällä ♥

   Kiva kuulla! Pitää yrittää pysy aivan perusteissa useamminkin :D

   Poista
 3. Meille tiskikone on ollut ihan pelastus! Mies inhoaa tiskausta joten koneettomuus päätyisi varmaan joko siihen että mä tiskaan kaiken, tai ettei mies syö mitään kotona jottei vaan joudu tiskaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mä taas olen se, joka vihaa tiskaamista enemmän. Mä käytin samaa kahvikuppia kevyesti huuhdellen koko viikon, että tiskiä syntyisi vähemmän. Teiniaikainen eksäni vei tämänkin tosin pitemmälle ja hän käytti pahvilautasia, koska vihasi niin paljon tiskata :D

   Nyt täytyy vaan toivoa, että kone jaksaa jekkasta meidän tässä asunnossa asumisen ajan.

   Poista