torstai 2. maaliskuuta 2017

Proffisjonoaika vuodesta!

En halua hyväksyä, miten nopeasti vuosi on voinut kiitää! Melkolailla vuosi sitten vietimme kolmen kaverin kanssa hulluuspäissämme 72 tuntia, eli kolme yötä, Medisiinalla jonottamassa lippuja lääkiksen vuosijuhlille eli proffajuhlille eli proffiksille. Hulluahan se oli, sitä ei kiellä meistä kukaan, mutta voi jumpe, mitkä muistot jo jonotuksesta, saati itse juhlista jäivätkään. Proffisviikonloppu oli jokaisen kylmässä hytistyn tunnin ja noin 200 euron, joka juhlaan lippuineen, asuineen ja kampauksineen kului, arvoinen.

Villiksi äityneellä jonotuksellamme oli kuitenkin seuraukset. En halua sanoa, että on meidän ansiotamme tai syytämme, että kuluneen lukuvuoden aikana TLKS:ään on perustettu jonotusjaosto laatimaan asialliset säännöt kaiken maailman juhlalippujen jonottamista varten, mutta epäilemättä tempauksellamme oli vaikutusta. Ja pienesti se oli tarkoituksemmekin, koska onhan touhu livennyt aivan hulluksi. Viime vuonna meidän porukkamme vain oli päättänyt, että me pääsemme proffiksille, ja siispä vain suoritimme sen vaatimat toimet. Eli jonotimme 72 tuntia, joista kaksi yötä eli 16 tuntia ulkona pakkasessa Medisiinan ulkopuolella.

DSC_1819

Tänä vuonna ei enää jonoteta yhtä villisti. Jonotusjaosto hoiti tehtävänsä ja TLKS:n sähköpostilistalle jaettiin ennen vuodenvaihdetta kandiseuran viralliset jonotusohjeet, joiden mukaan juhlatapahtumien jonotus saa alkaa aikaisintaan 24 tuntia aikaisemmin Medisiinalla.

Huolimatta jonotusjaoston (Minusta tuo sana on ihana: jonotusjaosto. Niin sairaalla tavalla byrokratiaseksikäs ♥) sallimasta vuorokauden jonotuksesta, meidän kurssimme päätti tänä vuonna jättää koko jonotuksen väliin. Surkean proffiskiintiömme 24 paikkaa arvotaan lipunmyynnin vastaisena yönä kello 3 Medisiinalla, minkä jälkeen 24 henkilöä poistuvat koululta onnellisina kotiin nukkumaan ja palaavat aamulla ostamaan lippunsa ilman jonottamista, ja loput arpanonnettomat palaavat vain sänkyihinsä onnettomina. Säälittävän kiintiöstämme tekee fakta, että 24 paikkaa noin 153 hengen kurssille on aika vähän, ja näin ollen vain 15,7% kurssistamme voi saada lipun kurssikiintiömme kautta.

DSC_0012

Totuuden hetki koittaa tulevana yönä, kun kello 3.00 arvontalaulu raikaa ja hatusta nostetaan 12 lappua. Päätimme nimittäin kurssin kesken suorittaa arvonnan pareittain, jolloin jokaisella on mukana juhlissa ainakin yksi hyvä kaveri ja toisaalta pareittain arpominen mahdollistaa osallistumisen myös hajautuksessa oleville. Heillä riittää, että toinen parista on paikalla, kun taas Turussa olevista molempien parin osapuolien tulee osallistua arvontatilaisuuteen.

Että sellaista. Voittamaan lähdetään, mutta katsotaan mihin se riittää. Tsemppiä myös kaikille muiden vuosikurssien edustajille, jotka jo vietätte jonotusjaoston (♥) hyväksymää vuorokautta Medisiinalla! Jonotus on elämäntapa!

4 kommenttia:

 1. Teidän viime vuoden jonotus oli villiä seurattavaa! Kuopiossakin jonotusta harrastetaan erityisesti syksyisin, mutta paikalle meno edellisenä päivänä on ihan riittävää. Toisaalta itsestä on tullut mestari kaikessa nettilippujen (speksi,sitsit...) hankinnassa. Yleensä halutuimpiin pitää liput olla taskussa jo 1min jälkeen myynnin alusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Noi nettiliput on kanssa raastavan jänniä paikkoja! Kauhea kuumottelu ja sekuntikellon vahtaaminen koneella, kaatuvat nettisivut ja jännäys, että menikö oma osto läpi vai ei... Just noin kuukausi sitten taisteltiin nettilipuista yhdelle approlle ja se kulki juurikin tuon kaavan mukaan: kaatuvat sivut, jumiva nettipankkiin siirtyminen ja lopulta voitto, kun ostovahvistus kilahtaa mailiin.

   Poista
 2. Huhuh aika hurjaa! Olen Helsingin lääkiksen emäntä (järjestän siis meidän vuosijuhlat) eikä meillä noin villiä menoa ole :D Ihailtavaa aktiivisuutta teiltä, että jaksatte jonottaa sen vuorokauden, kolmesta puhumattakaan! Meillä siis ilmoittaudutaan ihan sähköpostiin kilahtavalla linkillä eikä halukkaita todellakaan ole niin paljoa, että siitä nopeuskilpailua tulisi (paitsi ehkä fuksien kohdalla). Pitäisi koettaa saada enemmän tuollaista aktiivisuutta tänne Helsinkiin päin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täällä on melko villiksi mennyt tuo jonotustouhu... Perjantaina Medisiina oli yhtä makuupussi- ja ilmapatjakasaa :D Meillä on jonotusmotivaattorina opiskelijoiden pienet lippukiintiöt suhteessa valtaviin kurssikokoihin, koska proffikset on meillä käsittääkseni ensisijaisesti valmistuneiden lääkäreiden juhla (siitä nimikin, proffajuhlat ei vuosijuhlat). Siksi iso osa lipuista menee valmistuneille ja erilaisille kutsu-/kunniavieraille. Miten Helsingissä menee tuo valmistuneet vs. opiskelevat -asetelma?

   Poista