sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Tositarinoita: Opiskelijakorttiasiaa, lukutekniikkaa ja diippii settii!

On aika taas linkkailla Tositarinoiden puolelta tekstejä tänne. Kolmen tekstin joukkoon mahtuu tällä kertaa aivan opiskelijaelämän perushuttua eli opiskelijakortilla saatavia opiskelija-alennuksia, mutta myös tähän mennessä henkilökohtaisin kirjoitukseni yliopiston puolelle.


Opiskelijakortti on avain alennusonneen

Minä olin oikeastaan jo turtunut opiskelija-alennuksiin, kunnes aloin tuttujen pikkuhiljaa valmistuessa oivaltaa, ettei tämä ale-elämänvaihe kestäkään ikuisesti. Pakko siis ottaa riemu irti niin kauan kuin sitä riittää!

Linkki: http://tositarinoita.utu.fi/2017/03/09/opiskelijakortti-on-avain-alennusonneen/


Yliopistossa opiskelu on erilaista kuin lukiossa - mutta ei mitään avaruustiedettä

Jaksan edelleen toisinaan hymistellä ja fiilistellä, että wou, mä opiskelen yliopistossa. Melkein kuuden yliopistovuoden jälkeenkin minä jotenkin ajattelen, että yliopistot ovat yli-ihmisten kokoontumispaikkoja, vaikka olen itse aivan tavallisena ihmisenä onnistunut roikkumaan mukana yliopisto-opinnoissa jo yli yhden suositusajassa suoritetun maisteritutkinnon verran. Oman opiskelutekniikkansa oppimalla yliopisto-opinnoista selviääkin kuka tahansa oppimisesta innostunut ja lisäksi kannattaa muistaa, että yliopisto on nimenomaan viisaiden herrojen/rouvien kakkosasteen opintojen luontevaksi jatkoksi suunnittelema polku, joten omaa tietotasoa ei tarvitse stressata.

Linkki: http://tositarinoita.utu.fi/2017/03/12/yliopistossa-opiskelu-on-erilaista-kuin-lukiossa-mutta-ei-mitaan-avaruustiedetta/


Unelmien ala ei välttämättä ole unelmaa ensisekunneista alkaen

Lopuksi sitä diippiä settiä. Lääkiksen aloittaminen ei ollut minulle helppo paikka, vaan koko ensimmäisen vuoden ajan kipuilin enemmän tai vähemmän oman paikkani löytämisen kanssa. Oli todella rankkaa sietää ajatusta, että kovan pääsykoelukemisen palkkana minä jätin unelmieni koulussa luentoja väliin, koska uskaltanut mennä kouluun. Onneksi ykkösvuoden hankaluudet ovat takana päin ja tällä hetkellä elän 100%:sti unelmaani ♥ Minusta on kuitenkin tärkeää muistaa ja hyväksyä, että uuden koulun aloittaminen ja unelmien todellisuudeksi muuttuminen voivat olla isoja paikkoja aikuisellekin ihmiselle.

Linkki: http://tositarinoita.utu.fi/2017/03/19/unelmien-ala-ei-valttamatta-ole-unelmaa-ensisekunneista-alkaen/

Olen aiemmin kirjoittanut aiheesta myös Krista_llian puolelle.

Linkki: http://blogikristallia.blogspot.fi/2015/04/palasista-koottu-unelma.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti