lauantai 1. huhtikuuta 2017

Pikku G on ysärilasten sukupolvikokemus

Kuluneen viikon keskiviikko oli spesiaalipäivä. Ensinnäkin pitkän pitkän tauon jälkeen oli aika pukea opiskelijahaalarit jalkaan, mutta vielä spesiaalimpaa oli haalareiden pukemisen syy. Turku sai kunnian olla kaupunki, jossa tapahtui suuria. Jokaisen ysärin alkupuolella syntyneen suurin idoli, Pikku G, veti nimittäin uniikin yksittäiskeikan Turun poikkitieteellisissä haalaribileissä Börssissä!

Hype alkoi jo viikkoja sitten, kun bileiden ainutlaatuinen esiintyjä julkistettiin. Pikku G ei ole vetänyt keikkaa 14 vuoteen, joten tilanne oli oikeasti äärimmäisen uniikki ja ihmisten hinku päästä todistamaan ex-teiniräppärin nykykuosia sen mukaista. Nykyäänhän Geen teini-ikä on jo kaukana - artisti täytti juuri 30 vuotta - mikä on melko järkyttävää. Hassua, että aika on kulkenut niin vauhdilla, että aivan hetki sitten matikanläksyistä räpänneestä Pikku G:stä on kasvanut kolmekymppinen äijä ja minusta 24-vuotias aikuinen. Jotenkin tälläisten aikansa ilmiöiden vanheneminen konkretisoi ajan kulkua vuosittain juhlittuja synttärikemuja selkeämmin.

32929699554_f64d6b7a60_o
33731904406_10108f882f_o

Me ostimme lippumme TLKS:n lipunmyynnistä, joka oli viimeinen lipunmyyntipiste kaikkien muiden ainejärjestöjen myytyä lippunsa jo aiemmissa lipunmyynneissä loppuun. Onneksi olemme lipunmyyntien ja jonotuksen ammattilaisia, ja hoidimme homman kotiin saapumalla jonoon Medisiinan sohville kaksi tuntia ennen varsinaista lipunmyyntiaikaa. Kahden tunnin jonotuksella saimme jonopaikan 2, ja kaikki kaveriporukkamme tarvitsemat liput. Kaikille onni ei ollut yhtä myötäinen ja moni joutui lähtemään jonosta tyhjin käsin.

Keskiviikon keikka oli jokaisen jonotetun sekunnin ja lippuun käytetyn viiden euron arvoinen. Se oli myös torstaiaamun väsymyksen arvoinen, kun vain viiden tunnin yöunien voimilla vaelsin osastolle aamuraporttiin. Yleisö oli koko keikan ajan aivan hurmoksessa! Börssi oli aivan tukkoon asti täysi ja jokainen yleisössä osasi laulujen sanat ulkoa, eikä epäröinyt laulaa niitä mukana. Pikku G itse otti tilanteen haltuun 14 vuoden keikkatauon huomioon ottaen erittäin itsevarmasti, vaikka aivan varmasti häntä jännitti palata vuosien tauon ja aikuiseksi kasvamisen jälkeen häntä lapsina fanittaneiden opiskelijoiden eteen. Oli hämmentävää, että hän oli niin tunnistettava edelleen: toisaalta aivan sama Pikku G kuin vuonna 2003, mutta toisaalta aivan toinen. Sama muutos on varmaan tapahtunut itsessäkin vuosien aikana.

33772866675_1340ae0e83_o

Viiden biisin setti oli lyhykäisyydessään pelkkää timanttia. Keikka alkoi Räjähdysvaaralla, jonka jälkeen tulivat Kylki kyljessä ja Kaikki baunsssaa, sekä pankin totaalisesti räjäyttänyt Romeo ja Julia. Kaiken huipennuksena Pikku G veti Me ollaan, jonka aikana yleisön hurmos meni aivan hurjaksi käsien heiluessa ja kaikkien huutaessa sanoja mukana. Vielä vuosienkin jälkeen me oltiin vielä kerran nuoriso, me oltiin tulevaisuus

Keikka oli huikea sukupolvikokemus. Pikku G on meidän lapsuus-/varhaisnuoruuden ajankuva, ja keskiviikon keikka oli melkein uskonnollisen eheyttävä kokemus. Aivan täpötäysi baari, jossa jokainen tunsi sisällään saman nostalgian ja saman maagisen taian 14 vuotta vanhojen biisien sanojen vain virratessa suusta musiikin mukana. Huh huh. Kiitos Pikku G.

2 kommenttia:

  1. 14 vuotta!!! Kiitos, sait just ikäkriisin paukahtamaan päälle.. :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ihan hurjaa, että kultaisista pikku g -vuosista on jo niin kauan :D

      Poista